Verbouwing appartementen Nieuwstraat-Westerstraat in Enkhuizen
Verbouwing appartementen Nieuwstraat-Westerstraat in Enkhuizen Foto: aangeleverd

Appartementen binnenstad voor cliënten Esdégé-Reigersdaal

Algemeen

ENKHUIZEN - In opdracht van woningcorporatie Welwonen verbouwt het Enkhuizer Aannemingsbedrijf (EAB) momenteel de panden Nieuwstraat 2, 4 en 6 en Westerstraat 9. Er worden 7 appartementen en enkele gemeenschappelijke ruimten gerealiseerd. 

Na oplevering in het voorjaar van 2022 worden de appartementen bewoond door volwassenen die ondersteuning krijgen van zorginstelling Esdégé-Reigersdaal. Van de gemeenschappelijke ruimten wordt er één ingericht als kantoor voor medewerkers van Esdégé-Reigersdaal. De ruimte op de begane grond op de hoek van de Nieuwstraat en de Westerstraat krijgt de bestemming dagbestedingsruimte. Esdégé-Reigersdaal selecteert zelf de toekomstige huurders, waarna Welwonen de appartementen rechtstreeks aan de bewoners verhuurt. 

Kleinschalige woonvorm

De kleinschaligheid van de woonvorm waarborgt goede zorg voor de bewoners met 24 uur per dag beschikbare begeleiding. Recent is er een nieuwe begane grondvloer gestort met staalwerk voor de stabiliteit. Er worden nu binnenwanden geplaatst en voorzetwanden tegen de gevels. Meer informatie over dit project is te vinden op www.welwonen.nu.

Voorjaar 2022 nieuwe bewoners.