Informatiedag De Bonte Veer 17 augustus.
Informatiedag De Bonte Veer 17 augustus. (Foto: Adobe Stock)

Informatiedag cursussen voor volwassenen

ENKHUIZEN - De Westfriese Bibliotheken houden dinsdag 17 augustus een informatiedag in De Bonte Veer. Wil je werken aan je talenkennis, of je verdiepen in filosofie, kunst, economie of geschiedenis: kom dan naar de informatiedag van de Westfriese Bibliotheken.

In 2019 bestond de populaire Seniorenschool van Welwonen 15 jaar. Aan de cursussen namen jaarlijks ruim 450 cursisten deel. In 2020 hebben de Westfriese Bibliotheken de Seniorenschool overgenomen en vanaf september 2021 starten onder andere de taalcursussen, literatuur, filosofie en geschiedenis. Alle geïnteresseerde volwassenen kunnen deelnemen. 

Informeren en inspireren op 17 augustus

De docenten en medewerkers van de bibliotheek zijn aanwezig om informatie te verstrekken over de cursussen die aangeboden zullen worden. Van tevoren aanmelden is niet noodzakelijk. De bibliotheek zorgt ervoor dat de spreiding van de bezoekers verantwoord gebeurt. Inschrijven voor één of meer van de cursussen is op 17 augustus mogelijk. Inschrijven is uiteraard ook op en na de informatiedag mogelijk via www.westfriesebibliotheken.nl/najaarscursus. Op deze site staat ook het complete programma en zijn de cursussen te reserveren.

Programma

Van 10.30 tot 12.30 uur:

Engels voor gevorderden
Filosofie
Schetsen en tekenen
Vaderlandse geschiedenis.

Van 13.30 tot 15.30 uur:

Engels voor beginners
Economie
Kennismaking met Spanje
Europese kunstgeschiedenis
Frans voor beginners en gevorderden.

Naast een cursusaanbod werkt de bibliotheek ook aan een programma met o.a. kortdurende activiteiten en workshops.

Informatiedag cursussen Bonte Veer 17 augustus.