Tuinen in lentetooi, kleur, vogels en jong leven.
Tuinen in lentetooi, kleur, vogels en jong leven. (Foto: aangeleverd)

De Groene Route 15 en 16 mei

REGIO - De Groene Route organiseert 15 en 16 mei een open tuinen weekend in Noord-Holland-Noord. De Groene Route bestaat uit een groep enthousiaste tuinliefhebbers en kwekers in Noord-Holland-Noord die betrokkenheid zijn bij elkaar en de tuin.

De Groene Route-deelnemers bieden bezoekers groene inspiratie en moedigen aan tot meer milieu- en diervriendelijk tuinieren en een grotere diversiteit in tuin en natuur. Tijdens het weekend zijn privé-tuinen en kwekerijen te bezoeken en creatieve groen-ontwerpen te bekijken. "Om de kriebel van het nieuwe groen en de lente door je aderen te laten stromen en vol inspiratie terug te keren naar huis. Met een hoofd vol plannen en ideeen of juist met een leeg en uitgerust hoofd..." Duurzaamheid en milieubewust werken staan hoog in het vaandel bij de aangesloten deelnemers.

De meeste tuinen zijn open, voor sommige moet u een afspraak maken. Ook in verband met de coronamaatregelen kunnen er wijzigingen optreden. Voor alle informatie, deelnemers en adressen: www.degroeneroute.nl.