Zes maanden lang op klompen reizen.
Zes maanden lang op klompen reizen. Foto: Maarten Schets

Op & top NL Weekend Zuiderzeemuseum

Algemeen

ENKHUIZEN - Waan je toerist in eigen landtijdens het Op & Top NL Weekend in het Zuiderzeemuseum, zaterdag 10 en zondag 11 juli. (Her)ontdek wat Nederland allemaal te bieden heeft met een gevarieerd muzikaal programma van onder meer Dirk Scheele, demonstraties klompen en kaas maken, een workshop mondharmonica spelen en heel veel Oudhollandse spelletjes.

Op beide dagen kunnen bezoekers verspreid over de dag meerdere muziekoptredens bijwonen. In de kapel speelt het Quintet De Zoete Inval diverse Oudhollandse melodieën geïnspireerd op historische muziekboeken en handschriften. Muzikante Gitta de Ridder brengt met haar muziek een ode aan het begrip cultuur. Zes maanden lang reisde ze op klompen door Europa en verwerkte haar ervaringen in haar liedjes. Het Ampzing Genootschap, bestaande uit liefhebbers van de Nederlandse taal, verzorgt optredens in feilloos ABN.

In Holland staat een huis

Speciaal voor kinderen – en hun ouders – komt kinderpopster Dirk Scheele naar het Zuiderzeemuseum met zijn voorstelling: In Holland staat een huis. Een groot meezingfeest voor jong en oud met de leukste Oudhollandse liedjes, maar dan op z’n Dirks. Bij de kalkovens klinkt de hele dag gezellige orgelmuziek van Orgel ’t Drommetje. De Oudhollandse spelletjes in het buitenmuseum zijn tijdens het Op & Top NL Weekend uitgebreid met acht extra spellen, waaronder kat en muis, het wiebelspel en vier op een rij. TIjdens het weekend zijn er ook diverse demonstraties en workshops

Praktische informatie Zuiderzeemuseum

Het Op & Top NL Weekend vindt plaats in het buitenmuseum in Enkhuizen en is toegankelijk van 10.00 uur tot 17.00 uur. Zie de website voor het programma van deze twee dagen op de plattegrond. Het Op & Top NL Weekend is voor alle museumbezoekers gratis toegankelijk tegen de reguliere entreeprijzen. Tickets online bestellen, ook met een Museumkaart, BankGiro Loterij VIP-kaart of Vriendenpas, want het aantal bezoekers in het museum is nog steeds niet onbeperkt.