Wie maakt een herkenbaar logo voor Muziekkring Enkhuizen?
Wie maakt een herkenbaar logo voor Muziekkring Enkhuizen? Foto: archief

Prijsvraag voor een nieuw logo Muziekkring Enkhuizen en omstreken

Algemeen

ENKHUIZEN - Muziekkring Enkhuizen en omstreken roept iedereen op om een nieuw logo te bedenken. Muziekkring Enkhuizen bestaat dit jaar 75 jaar (opgericht in 1946!) en dat is niet alleen reden voor een feestje in het najaar, maar ook voor een fris nieuw logo. Het witte spook, zoals het huidige logo ook wel liefkozend genoemd wordt, met het harpje in de hand heeft jarenlang dienst gedaan. Tijd voor iets moderners.  

Voorzitter Joke Poelsma: “Er zijn stemmen binnen het bestuur opgegaan dat de site en het logo wel wat moderner van kleur en opzet mogen. De tijd verandert nu eenmaal. Er zijn inmiddels natuurlijk meer technische mogelijkheden en daar maken we graag gebruik van. Bij zo’n vernieuwing past ook een ander logo.”

Alle ideeën zijn welkom

Tot 31 augustus kunnen ideeën voor een nieuw logo worden ingeleverd. Poelsma: “Iedereen kan meedoen. Het moet passend zijn voor deze muziekkring en klassieke kamermuziek, dat is waar we voor staan. Het moet zowel digitaal als analoog bruikbaar zijn en in een lettertype en layout passend bij de site zoals we die nu aan het ontwikkelen zijn. Dat geldt ook voor de kleurstelling. De site kent taupe, grijsgroen, zacht warm rood en grijs. Het is mooi als het daarbij past. We willen verder zo min mogelijk randvoorwaarden stellen, want iedereen heeft een eigen idee van wat hij mooi vindt. Hoe meer beperkingen we zouden geven hoe meer je de uitvoerend ontwerper aan banden legt. Dat wil ik niet op mijn geweten hebben.”

Kamermuziek Enkhuizen en omstreken

Logische vraag is of er (weer) een muziekinstrument in het logo moet komen? Poelsma: “Een muziekinstrument erin? Daar zou ik geen bezwaar tegen hebben, van hout- tot koperblazers, van snaar- en slaginstrumenten tot zang. Dat is wel nogal een lastige. Ook dat zou ik niet durven vragen. Kamermuziek staat niet gelijk aan alleen een klavecimbel! Kamermuziek bevat een heel scala aan instrumenten. Belangrijk is dat het logo herkenbaar is, dat het blijft ‘hangen’ en dat mensen het onthouden. Iets eenvoudigs...”

Gratis jaarabonnement voor winnaar

Idee voor een nieuw logo voor de muziekkring? Mail je ontwerp naar info@muziekkringenkhuizen.nl of stuur het naar Breedstraat 66, 1601 KE Enkhuizen. De uiterste inleverdatum voor het ontwerp is 31 augustus 2021. Het winnend ontwerp wordt beloond met een jaarabonnement voor 6 concerten. De volgende voorwaarden gelden: Het ontwerp dat ingestuurd wordt mag niet elders gebruikt zijn en is vrij van eigendoms-/publicatierechten. Het winnend ontwerp wordt eigendom van Muziekkring Enkhuizen.

Gelders Blaaskwintet in Enkhuizen

Het eerste concert, als de coronamaatregelen het toelaten, is 18 september in de Zuiderkerk. Dan speelt het Gelders Blaaskwintet. Meer informatie via www.muziekkringenkhuizen.nl.