Afbeelding
(Foto: Aangeleverd)

Veerdienst Enkhuizen - Urk

ENKHUIZEN - Er is weer licht aan de horizon en waar kun je dat beter zien dan zeilend op de Willem Barentsz tussen Enkhuizen en Urk. De zeilende veerdienst tussen Enkhuizen en Urk gaat weer van start. Het schip is helemaal ingericht om anderhalve meter tussen alle gasten te garanderen. Ook ht eilen en de catering zijn corona-proef.

Met de topzeilschoener Willem Barentsz is het heerlijk zeilen van Enkhuizen naar Urk en weer terug. Gasten mogen helpen met de zeilen te hijsen of het schip een stuk te sturen. Dit alles met de wind in de haren en prachtige uitzichten en luchten. Voor de inwendige mens is er een koffie, maar ook een volledige lunch aan boord. 

Voor fietsers is er de mogelijkheid een fiets mee te nemen en op te laden.

Zomerperiode

Er wordt gevaren tussen 17 juli en 28 augustus, met uitzondering van de zondagen. Om 10.45 uur vaart de Willem Barentsz uit Enkhuizen. Aankomst Urk is om 13.30 uur. Om 15.15 uur vertrekt de veerdienst uit Urk naar Enkhuizen, waar de aankomst om 18.00 uur is. 

Een retour reis kost 32 euro. Enkele reis kost 21 euro. 

Reserveren

Reserveren is belangrijk; er mogen maximaal 45 personen mee. Reserveren en informatie via 06 51491943. Zie ook www.willem-barentzs.nl