West-Friesland in beeld.
West-Friesland in beeld. (Foto: aangeleverd)

Activiteiten voor senioren bij Westfriese Bibliotheken

REGIO - Geniet van al het moois dat West-Friesland te bieden heeft: de rijke geschiedenis, cultuur, taal en anekdotes. Ontmoet Ina Broekhuizen-Slot - vaste columniste van De Drom - en verwoord je eigen breng in een Ode aan West-Friesland, in samenwerking met Huis van Oud en Historische Vereniging De Cromme Leeck.

Ontmoet Eva Vriend online. De schrijfster van 'Eens ging de zee hier tekeer' gaat in gesprek met Zuiderzeemuseum conservator André Groenveld. Praat in de Bibliotheek na over de geschiedenis en de uitdagingen van vandaag aan de voormalige Zuiderzee.

Leven in West-Friesland

Ontmoet Wim Daniëls, schrijver van Het Dorp. In de gelijknamige tv-documentaire op NPO reisde hij met Huub Stapel door Nederland om te dorpen om te onderzoeken of het dorp nog bestaat. Nu gaat hij in gesprek met WEEFF journalist Sander Huisman, die regelmatig inwoners interviewt over het leven in West-Friesland. Doe mee aan het SeniorLAB: na een korte instructie gaat de deelnemer naar buiten om te ontdekken hoe die meer uit zijn smartphone haalt voor foto's en herkenning, van bijvoorbeeld planten en vogelgeluiden. Dit programma is mede mogelijk gemaakt door het Oranje Fonds. In Drechterland, Enkhuizen, Koggenland, Medemblik, Opmeer en Stede Broec kan men deelnemen aan hetzelfde programma van acht zomeractiviteiten. Aanmelden kan voor het hele programma als een zomercursus, of kies voor losse sessies. Deelname is gratis, met uitzondering van de ontmoeting met Wim Daniëls in Dorpshuis De Brink in Obdam. Zie www.westfriesebibliotheken.nl/zomer.