Vlinder.
Vlinder. (Foto: Ofra Carmi)

Snuffelochtend Vlinder

ENKHUIZEN – Peuters en kleuters zijn donderdag 15 juli van 11.00 tot 12.00 uur welkom in Hertenkamp Enkhuizen voor de snuffelochtend Vlinder. Tijdens deze ochtend ontdekken de kinderen op speelse wijze van alles over het leven van rupsen en vlinders

Hoe zou je leven er uit zien als je als rups was geboren? Samen wordt een mooi prentenboek vol natuurgetrouwe tekeningen bekeken. Kinderen zien het eitje en de rups en leren waarom de rups zo veel moet eten. Daarna beleven de kinderen het vervellen en verpoppen. En dan... verschijnt er een prachtige vlinder. Na het interactieve voorleesverhaal knutselen ze een hongerig rupsje op een blad. Bij mooi weer gaan de kinderen nog even de vlindertuin in. Alle kinderen krijgen een mooie vlinderkleurplaat mee naar huis. De Snuffelochtenden zijn kleinschalige vertelvoorstellingen, gevolgd door een knutsel- of buitenactiviteit. Deze ochtenden worden georganiseerd in samenwerking met Rita Hooijmans van LEV! Educatie. Peuters en kleuters komen samen met hun ouders/begeleider(s) en kunnen na afloop nog even lekker rondsnuffelen en spelen in kinderboerderij en natuurtuin.

Deelname 4 euro pp. Reserveren via reservering@hertenkampenkhuizen.nl.

Aanvan 11.00 uur, inloopkwartiertje om 10.45 uur. Deelname 4 euro p.p. Ook voor (groot)ouders/begeleiders. Wacht op bevestiging van de reservering. Opgave via reservering@hertenkampenkhuizen.nl. Vermeld aantal en leeftijd van de kinderen, of telefonisch via 0228 320310 . Het adres is: Wilhelminaplantsoen 2 te Enkhuizen.