Diamanten echtpaar Truus en Nico Smal.
Diamanten echtpaar Truus en Nico Smal. (Foto: Theo Annes)

'Samen dansen leren'

AVENHORN - Diamanten bruidspaar Nico Smal (80) en Truus van Diepen (81) wonen al meer dan vijftig jaar prettig in Avenhorn. Maar hun 'roots' liggen in Grosthuizen.

Door Corrie Bos 

In hun kindertijd woonden Nico en Truus zo'n honderd meter van elkaar af in Grosthuizen en kwamen daarbij veel bij elkaar over de vloer. Ze leerden samen dansen bij Peter Verbiest in café Bontje in De Goorn en namen in die tijd verkering met elkaar. 

Café Bontje

Het stel trouwde op 7 september 1961 om 09.00 uur in het gemeentehuis in Grosthuizen en om 10.00 uur in de kerk van De Goorn. De bruiloft werd gehouden in café Bontje naast de kerk in een half afgebrande feestzaal. 

Het jonge paar ging bij opa van Diepen wonen in Scharwoude, waar ze drie dochters en een zoon kregen. Na negen jaar verhuisde het gezin in 1970 naar het nieuwe huis in Avenhorn. Het bruidspaar is verblijd met twaalf kleinkinderen en vijf achterkleinkinderen. 

Bekend gezicht

Nico was een bekend gezicht in de horeca; hij was hier en daar ober, en muzikant op heel veel bruiloften, vaak samen met Klaas Papa. Hij liep veel marathons en verzorgde vele jaren de Running Time. 

Truus stond altijd achter Nico in alles wat hem bezig hield en zorgde dat alles op rolletjes liep. Momenteel is het Truus die hulp nodig heeft en ze krijgt goede zorg in De Oever in Spierdijk. 

Het bruidspaar was 7 september 60 jaar getrouwd. Nog hele fijne jaren samen.

Afbeelding