Open dag Werenfriduskerk

WERVERSHOOF - De deuren van de Werenfriduskerk staan zaterdag 11 september van 11.00 tot 17.00 uur open vanwege monumentendag.

Op dit moment wordt het dak van de Werenfriduskerk gerestaureerd. Het werd tijd dat na 145 jaar de leien nu worden vervangen voor nieuwe exemplaren. De oude leien, die in goede staat waren, werden gebruikt voor de leienactie. Eén van de sponsoractiviteiten om een bedrag van 100.000 euro bijeen te brengen voor de restauratie van dit monument, waar Rijk en Provincie met subsidie aan bijdragen.

De oude leien werden bedrukt met een tekening van de Wervershover kerk. Door grote belangstelling was de voorraad zo op, maar inmiddels is de derde druk op monumentendag beschikbaar. Liefhebbers kunnen vanaf 13.00 uur een lei in bezit krijgen voor slechts 25 euro. Maar het is voor het goede doel, dus het mag ook meer zijn.

In de kerk worden deze dag rondleidingen gehouden en uitleg gegeven over de restauratie van het kerkgebouw. Rond 16.30 uur wordt er gezongen en een try-out gegeven van een eigen gecomponeerd Werenfriduslied. Dit wordt gezongen door Kees Botman, met orgelsolo van Adrie Molenaar en met trompet van Pierre Spruit. 

Meer informatie staat op www.werenfriduskerk.nl, daar staan alle activiteiten van de restauratiecommissie en mogelijkheden voor sponsoring voor de skyline van Wervershoof, waarin de Werenfriduskerk een dominante plaats heeft.