Coronasteunfonds of andere steunpakketten

 We snakken naar het eind van de coronapandemie en willen dat alles weer 'normaal' wordt. Ja, wat is 'normaal'? Er zijn zaken die van mij niet meer 'normaal' hoeven te worden. Bijvoorbeeld de sluitingstijden van de horeca, moet dat nu echt weer 04.00 uur worden? Ik denk dat veel mensen 02.00 uur een prima tijd vinden, ook horecaondernemers! 

Maar voor veel mensen die getroffen zijn door Covid-19 is dat 'normaal' nog heel ver weg. Ik hoop dat als wij weer 'alles' mogen, we nog wel de moeite nemen om er voor die mensen te zijn en niet zo van: “Ja, het is nu wel genoeg geweest, ophouden met zeuren en dat woord Covid-19 of corona wil ik niet meer horen.”

Ik las vanmorgen in de krant dat er steunfondsen zijn waar nog veel geld in zit. En dat, naast het bedrag dat door veel bedrijven nog moet worden terugbetaald, omdat hun schade veel minder was dan gedacht. Laten we naast de aandacht die wij aan de slachtoffers moeten geven dat geld gebruiken om ook die mensen weer helemaal of zoveel mogelijk terug te krijgen in het 'normale leven'.

Kosten van revalidatie, als de verzekeraar niet betaalt, begeleiding om terug te kunnen naar je werk, trainers om je conditie weer op peil te krijgen, zodat je weer kan sporten zoals voorheen. Vraag wat deze slachtoffers nodig hebben en help ze!

Pas als dat gelukt is kunnen we weer praten over 'normaal' en wat dat inhoudt.

Reacties naar siem.zeilemaker@me.com.