De chauffeurs van VBK krijgen een aangepaste dienstregeling.
De chauffeurs van VBK krijgen een aangepaste dienstregeling. (Foto: aangeleverd)

Wijziging dienstregeling buurtbus

REGIO - De buurtbus Koggenland (409) verandert per 13 december van dienstregeling. Omdat de NS het spoorboekje voor de lijn Hoorn - Heerhugowaard per 12 maart wijzigt, worden de chauffeurs van de Vereniging Buurtbus Koggenland (VBK) van lijn 409 gedwongen de rijtijden daarop aan te passen.

Een en ander is in overleg tussen het bestuur VBK, Connexxion en ROCOV (Reizigers Overleg Consumentenbelangen Openbaar Vervoer) tot stand gekomen en vastgelegd. Kijk en check dus tijdig de nieuwe rijtijden en aanpassingen om te voorkomen dat de bus wordt gemist. Kijk voor de nieuwe tijden op www.overal.nl - buslijn 409, www.connexxion.nl -  buslijn 409 of op www.koggenhopper.nl - dienstregeling voor de nieuwe rij- c.q. vertrektijden.

Ondanks verscherpte omgangsregels mag de VBK als openbaar vervoer wel blijven rijden. De regels ter bescherming van chauffeurs en de verplichte mondkapjes voor passagiers blijven in stand.

Vrijwilligersavond

De gezellige bijeenkomst, samen met de partners, werd vanwege de door de overheid opgelegde coronaregels op het laatste moment afblazen. Het bestuur hoopt dat op niet al te lange termijn het draaiboek, waarin veel voorbereidend werk is genoteerd, weer uit de kast wordt gehaald. "Helaas geven de huidige omstandigheden geen gunstig beeld, maar 'Hoop doet leven. Zodra weer verantwoord en dus mogelijk kunnen wij er, met alle chauffeurs en hun partners, alsnog een dan hopelijk onbezorgd feestje van maken. Als Vereniging Buurtbus Koggenland hopen wij dat de corona-problematiek en bijbehorende beperkingen zo snel als mogelijk voorbij zijn. Het vrijwilligerswerk als buurtbuschauffeur kan daarmee dan weer de glans krijgen die toekomt, dus met weer veel passagiers."