Wat te doen?

De ‘rapen zijn gaar’, of zoiets als: de knuppel in het hoenderhok gooien.

Laten we wel zijn; niemand weet hoe dit eindigt, wat betreft de steeds terugkerende besmettingen, alsook met de nieuwe variant van het coronavirus. Dit wordt voor wie dit wil, elke zes maanden inenten schijnbaar, de halfjaarlijkse kost. Een medisch specialist vertelde op BBC tv dat het immuunsysteem met al die injecties niet precies meer weet wat te doen, dus vatbaarder en overgevoelig wordt. Dus... steeds opnieuw een prik halen? Heeft dat zin?

Wie zich niet kan laten inenten... daar is toch niets op tegen? Het kan zijn dat ongevaccineerden maar weinig de deur uitgaan; alleen voor boodschappen, en dan nog vroeg in de ochtend en met een mondkapje in de winkel. Een niet ingeënte schuwt meestal de drukte van veel mensen en doet alleen de aller noodzakelijkste dingen om de week verder door te komen. 

In eerste instantie dachten we dat een ingeënte minder aangetast of écht ziek kon worden, maar nu blijkt dat die vlieger niet opgaat. Dus het lijkt mij dat die een niet ingeënte vermijd die gevaarlijk kan zijn voor hem of haar gezondheid, logisch toch? 

Een antivaxer, lees vaccinatieweigeraar, moet niet zeuren of de ziekenauto bellen om naar het ziekenhuis te worden afgevoerd. Dat is net zoiets als je niet verzekeren tegen brandschade, die krijgt na een brand ook geen uitkering, lijkt mij vrij ongecompliceerd. Die moet dus op de blaren zitten. Een donor, die na zijn overlijden een orgaan wil afstaan, heeft meer recht op een donororgaan dan degene die geen donor wil zijn. Nog zoiets: wie niet all-risk verzekerd is, bijvoorbeeld voor de auto, en alleen een WA verzekering heeft, moet de schade aan de eigen auto zelf betalen. 

Let wel: ieder mens heeft zo zijn een eigen verantwoording in zijn of haar leven.

Reacties naar peter.koomen300@gmail.com.