'Als ik er even helemaal klaar mee ben en het niet meer zie zitten, dan is het voor mij Highway to hell'
'Als ik er even helemaal klaar mee ben en het niet meer zie zitten, dan is het voor mij Highway to hell' (Foto: aangeleverd)

'Ik speel net zo makkelijk op een harp als metal'

MEDEMBLIK - Bert Wolters (63), multi-instrumentaal talent uit Medemblik. Veel Medemblikkers kennen hem als de stoere rocker die veel met muziek bezig is. Maar wanneer is deze passie voor muziek begonnen? Dat en nog veel meer leest u in dit interview.

Door Ivana Goncalves da Costa

Interview met multi-instrumentaal talent Bert Wolters

Toen Bert veertien jaar oud was, kreeg hij op een dag een gitaar van zijn oom in z’n handen. “Binnen tien minuten kon ik een liedje”, zegt Bert. “Het ging heel snel.” Hij vertelt verder dat hij toen in een soort stroomversnelling kwam. Al snel bespeelde hij de elektrische gitaar en twee jaar later zat hij in een band en ging hij al toeren. “De band heette Black Flame”, vertelt Bert. Black Flame was een rockband en ze stonden in veel voorprogramma’s van grotere artiesten. Ze toerden niet alleen door Nederland, maar hadden ook optredens in Duitsland en België. Bert bespeelde voornamelijk de gitaar en elektrische gitaar, maar kan eigenlijk overal op spelen waar snaren op zitten. “Een piano is ook een snaarinstrument”, aldus Bert. “Viool lukt me alleen niet.”

'Mijn leven hard gewerkt, nu is het tijd om lekker niks te doen'

Onenigheid

Elf jaar later, in 1985, is de band opgeheven. Dit kwam volgens Bert, doordat er onenigheid ontstond over welke muziek ze gingen spelen en iedereen iets anders wilde. Na een paar jaartjes rommelen, kwam Bert uiteindelijk in de band Wallstreet. Deze band was nog groter dan Black Flame en ze stonden in de grootste zalen. Niet als voorprogramma, maar echt met hun eigen concerten. En toch hebben ze nooit een hit gehad op de radio. “Maar bij Wallstreet heb ik wel echt de mooiste tijd van mijn leven gehad”, zegt Bert er nog achteraan.

Highway to hell

Dat Bert bekend staat als rocker, weten velen al. Dit komt doordat hij altijd al veel rockmuziek heeft gespeeld en nog steeds maakt. Zo heeft hij een favoriet rocknummer en rock gitarist. “Diep in mijn hart blijft Ritchie Blackmore mijn favoriete rockgitarist”, zegt Bert. Als favoriet nummer kiest hij voor Highway to hell. “Als ik er even helemaal klaar mee ben en het niet meer zie zitten, dan is het voor mij Highway to hell."

Lekker niks doen

Naast een rocker, is Bert ook iemand die op zondagochtend lekker wat rustige muziek op zijn gitaar improviseert voor zijn vrouw. Soms neemt hij dit op in de woonkamer en plaatst hij dit op YouTube. Bert is inmiddels gepensioneerd en heeft niet al zijn brood verdiend met het maken van muziek. Hij heeft een groot bedrijf opgezet dat kassen plaatst. Dit bedrijf is afgelopen februari overgenomen. “Ik heb m’n leven hard gewerkt en het is nu tijd om lekker niks te doen”, aldus Bert.

Mancave

Vier jaar geleden heeft Bert een studio in Zwaagdijk gehuurd. Voor de coronatijd organiseerde Bert hier workshops voor artiesten en wilde hij nog een muziekwinkeltje openen. 


“Na één dag moesten we dicht van de overheid”, vertelt Bert hierover. Nu heeft Bert zijn eigen mancave in deze studio en is hij hier dagelijks te vinden en schrijft hij muziek. Maar hij heeft ook andere hobby’s gekregen. “Fotograferen is ook een van mijn grote passies geworden”, zegt Bert. “Ik vind het prachtig om lekker met mijn camera te oefenen en de natuur en dieren te fotograferen.” Deze zijn ook te vinden op zijn website: www.woltersmusicbv.nl.

Afbeelding