Vlinder op vlinderplant.
Vlinder op vlinderplant. (Foto: Bart Oud)

Vlinders en libellen & nacht van de vleermuis

OOSTWOUD / BOVENKARSPEL - Hou jij ook zo van vlinders en libellen? Kom dan in het Streekbos vlinders en libellen kijken. Volgens de vlinderstichting is er momenteel een explosie van vlinders gaande, dus dat belooft wat. Wil Stelling en Hans Verhoeven vertellen zondag 22 augustus hoe zich het ingewikkelde leven van vlinders en libellen voltrekt.

Excursies onder leiding van IVN-gidsen

Daarna gaan de deelnemers vlinders en libellen zoeken in het Streekbos onder leiding van IVN-gidsen. Tijdstip: zondag 22 augustus om 14:00 uur. Verzamelen bij het Streekbos Paviljoen in Bovenkarspel. Opgave tot zaterdag 21 augustus via publieksactiviteiten@ivn-westfriesland.nl. Kosten: kinderen onder de 12 jaar en leden IVN/KNNV gratis (vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld). Niet leden 2 euro.

Vleermuizennacht

Voor de 25e keer is het binnenkort weer de nacht van de vleermuis. De nacht van de vleermuis is een internationaal evenement dat in heel Europa plaats vind in het laatste weekend van augustus. Zo ook dit jaar. Meer leren over het leven van de vleermuizen in West-Friesland? Ga dan mee met de IVN-gidsen om meer te leren over het leven van de vleermuizen tijdens een avondwandeling.

Aanmelden

Tijdstip: vrijdag 27 augustus, van 19.30 tot 21.30 uur. Locatie: Egboetje, Liederik 15 in Oostwoud. Aanmelden bij Ria de Graaf via gerardria@quicknet.nl of 06 40392703. Maximaal 20 personen: kinderen vanaf 8 jaar. Kosten: kinderen onder 12 jaar 2 euro, volwassenen 4 euro.

Voor de 25e keer internationale nacht van de vleermuis


Vleermuizen in vleermuizenkast.
Afbeelding
Afbeelding