Huur een leuk bootje om rond te varen in het mooie West-Friesland.
Huur een leuk bootje om rond te varen in het mooie West-Friesland. (Foto: aangeleverd)

Beleef de Mijzenpolder vanaf het water

URSEM - Huur een leuk bootje om rond te varen in het mooie West-Friesland en beleef de prachtige omgeving van de Mijzenpolder vanaf het water. De bootjes zijn stil en voorzien van een buitenboordmotor en eenvoudig te bedienen. Een vaarbewijs is niet nodig. Je kunt lekker zitten, hangen en chillen in de boot door de vele zit/lig-kussentjes aan boord.

Met de 'sloepen-app' maak je zelf een leuke route en kom je op de mooiste plekjes. Er zijn verschillende routes te varen, je kiest zelf de route. Je kunt bijvoorbeeld naar de binnenstad van Alkmaar varen voor een lekker ijsje aan de singel. De Mijzenpolder-route is ook een favoriet deze zomer. Bekijk de mooie natuur vanaf het water en vaar langs de diverse molens en kleine dorpjes.

Borrelplank

Tip: bestel een heerlijke borrelplank met koele drankjes voor aan boord. Wil je na afloop heerlijk eten in Eetcafé Halfweg? Dan krijg je een leuke korting op de huur van de boot. 

Verrassen

Gezellig en lekker eten doe je binnen in het eetcafé met prachtig uitzicht over de polder of op het ruime terras aan het water. De menukaart is gevarieerd, denk aan een malse biefstuk/steak of een heerlijke zalmmoot. De 'Halfweg Burger' is erg populair bij de kids. De prijzen zijn leuk geprijsd zoals je mag verwachten van een eetcafé. Ontdek ook de bekende dessertplank en laat je verrassen door de keuken!

Reserveren en meer info

Eetcafé Halfweg is zeer gunstig gelegen. Precies tussen Hoorn en Alkmaar. Er is ruim voldoende parkeergelegenheid. Reserveer op: 072-5021264. Eetcafé Halfweg Ursem, Walingsdijk 30 in Ursem. Meer informatie: www.cafehalfwegursem.nl .