Samen in gesprek over eenzaamheid

REGIO - In elke straat in de gemeente Opmeer wonen wel mensen die soms eenzaam zijn. Weet u wie dat zijn in uw straat? Vast niet, want eenzaamheid is vaak een verborgen probleem. De gemeente Opmeer nodigt iedereen uit voor de film Goede Buren. Dit is een aangrijpende, hartverwarmende documentaire over eenzaamheid en ouder worden en biedt handvatten voor een goed gesprek. 

Wanneer de Rotterdamse inwoner Bep de Bruin na tien jaar dood in huis wordt gevonden, zonder dat iemand haar heeft gemist, is de stad in shock. Hoe kon dit gebeuren? Ada (59) en haar beste vriendin Wilma (70) zijn vrijwilligers voor de lokale campagne tegen eenzaamheid, die de gemeente organiseert. Samen gaan ze van deur tot deur, op zoek naar eenzame mensen die hulp kunnen gebruiken. Zo is er de 81-jarige Jan die al zeven jaar nauwelijks zijn huis verliet. In zijn gevecht om onafhankelijk te blijven, wordt hij steeds eenzamer. En ook de 85-jarige Tilly heeft haar eigen gevecht: een sterke en koppige vrouw, die elk aanbod van ondersteuning weigert. Een prachtige documentaire die uitnodigt tot overdenking en discussie.

De film wordt donderdag 14 oktober gedraaid van 19.30 tot 22.00 uur in wijksteunpunt De Schakel in Spanbroek en dinsdag 19 oktober 12.30 tot 15.00 uur in het gemeentehuis in Opmeer. Na de film is er voor de aanwezigen gelegenheid om met elkaar in gesprek te gaan over eenzaamheid in Opmeer. Tip: kom met een buur.


Aan deze activiteit zijn geen kosten verbonden, maar graag wel vooraf even aanmelden via wijkteam@opmeer.nl of tel. 0226-363333.