Harm van Straaten voor de klas.
Harm van Straaten voor de klas. (Foto: aangeleverd)

Harmen van Straaten in Klaverwoid

MIDWOUD - OBS de Klaverwoid in Midwoud kreeg vrijdag 7 oktober bezoek van Harmen van Straaten. Omdat door de Covid-19 periode heel lang geen bezoek meer was op school, was iedereen blij dat hij er was. Zo wordt het leesonderwijs weer gepromoot.

Boekenkist voor voorbereiding

De schrijver en illustrator zond een boekenkist naar de bibliotheek, zo konden de kinderen zich goed voorbereiden op dit bezoek. De leerlingen hadden al een goed beeld bij de verschillende boeken en illustraties die hij maakt. Ook wilden veel kinderen vragen aan hem stellen. Vragen zoals: heeft u huisdieren? Waar kun je leren hoe je boeken schrijft? Waarom bent u boeken gaan schrijven? Hoe oud bent u? Ben ik slim genoeg om boeken te schrijven? De leraren vonden het erg leuk om de nieuwsgierigheid en betrokkenheid te horen. 

Eenvoudige tekeningen uit simpele vormen

Van Straaten heeft in alle klassen iets over zichzelf vertelt en een stukje voorgelezen uit zijn eigen boeken. In de groepen 5/6 en 7/8 liet hij zien hoe je eenvoudige tekeningen kunt maken vanuit simpele vormen zoals bijvoorbeeld een peer. Toen hij weg ging kreeg de school twee boeken cadeau voor de schoolbibliotheek. Voor de kinderen van de Klaverwoid een leerzame en geslaagde dag.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding