Afbeelding
(Foto: aangeleverd)

Ontdek het verloren schip uit Medemblik

Het is mei 1715. De trots van Medemblik vaart eindelijk uit: een oorlogsschip dat in de haven is gebouwd. Met tientallen opvarenden uit Medemblik en omstreken: officieren, matrozen, scheepsjongens. Aan de wal blijven de familieleden achter. De reis zou zo’n drie maanden duren, echter… het schip komt nooit meer terug. Het is van de aardbodem verdwenen. Verzwolgen in de golven van de Oostzee. 

Vanuit het donker naar het licht

Driehonderd jaar lang ligt het schip ergens in de donkere diepte. Spoorloos verdwenen. Maar dan… een maritieme kaart, een aanwijzing waar het schip kan liggen: de start van een spannende ontdekkingsreis. 

Het Gouden Uur

Ga mee op ontdekkingsreis tijdens ‘Het Gouden Uur’. In dit uur ontdek je Medemblik in 1715. Je bent onderdeel van een theatrale wandeling die begint in het Oude Stadhuis en die je door een bijzonder verlicht Medemblik voert. Een avontuur voor het hele gezin. Lukt het je om het schip te vinden en zo licht te brengen in het mysterie van dit verdwenen schip?

Verdwenen in Oostzee

Dit is een verhaal over een donkere periode in Medemblik. Tientallen mannen en jongens kwamen om toen een fregat uit Medemblik in de donkere diepte van de Oostzee verdween. Waar is het schip gebleven? Lukt het om licht te brengen in dit mysterie. En verlichting te geven aan Medemblik: als we weten wat er met de mannen en jongens is gebeurd, krijgen ze immers weer een naam en een verhaal. En dat geeft troost. Vanuit het donker naar het licht. Ook ruim driehonderd jaar later. 


Deze theaterwandeling wordt gemaakt door theatermaker Erris van Ginkel in nauwe samenwerking met oud-Medemblikker Peter Swart, ontdekker van het Fregat Huis te Warmelo, gebouwd in Medemblik. 


De startlocatie is Het Oude Stadhuis, Dam 4 Medemblik.

Reserveren verplicht! 

Voor tickets, meer informatie, het volledige programma, vervoersmogelijkheden en de coronamaatregelen, ga je naar www.goudennacht.nl