Een danser met een bewoner van valbrug.
Een danser met een bewoner van valbrug. (Foto: aangeleverd)

Dansen in Valbrug

MEDEMBLIK - Sylvette Ernsting is opbouwwerker bij gemeente Medemblik": "Vanuit deze functie heb ik contacten met mensen die wonen in gemeente Medemblik. Zo ook met Henk Smits uit Andijk. Henk heeft een dansstudio en hij is heel actief met het afval rapen in Andijk. Eenmaal in de twee weken gaat hij met een groep op pad om afval te rapen in en om Andijk".

Henk en Sylvette hebben geregeld contact en inspireren elkaar om activiteiten te organiseren. 


"Zo is ook dansen in Valbrug ontstaan. We spraken elkaar over de clean-up day en al snel ging het gesprek over de week tegen eenzaamheid. Henk raakte helemaal geïnspireerd en ontstond het idee om met zijn dansgroep een dans te doen in deze week. Het idee: een dans over verbinding in een hofje in Medemblik en De Valbrug. Maar hoe kom je aan publiek?  Toen kwam het idee bij Henk: "we bellen bij iedereen aan en vragen om een stoel, dan is er ook de verbinding”.

Marijke Langedijk

Sylvette nam contact op met Marijke Langedijk van Het Rode Kruis. "Met Marijke heb ik ook veel contact. Ze was direct enthousiast. En ze kent Henk Smits van vroeger. Ze werkten veel samen op de basisschool waar haar zoon toen op zat, meer dan dertig jaar geleden."

Gezellig de hele dag bezig

Een afspraak was snel gemaakt om samen te komen. "Een feestje om te beleven dat Marijke en Henk elkaar weer zagen. Oude herinneringen werden opgehaald, maar vervolgens aan de slag met de dansactiviteit voor Valbrug. En wat heeft iedereen genoten. Achttien cursisten van de dansschool van Henk kwamen, er zijn stoelen bij mensen gevraagd en er is opgetreden. De dansen beeldden uit wat we samen met zijn allen afgelopen anderhalf jaar meemaakten tijdens corona. Wat was het mooi en indrukwekkend. Aan het eind van de dans werden mensen uitgenodigd zelf mee te dansen. De hele dag zijn ze bezig geweest. De lunch werd gemaakt door de vrijwilligers van de Valbrug en echt geweldig, de leeftijden van de dansers varieerden tussen de 65 en de 82 jaar.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding