Maak kennis met Inzichten vanuit de PPS Klimaatadaptatie Open Teelten.
Maak kennis met Inzichten vanuit de PPS Klimaatadaptatie Open Teelten. (Foto: aangeleverd)

Kennismaking Het klimaat de baas

NIJKERK - Wageningen University & Research en BO Akkerbouw verzorgt op donderdag 28 oktober Het klimaat de baas in De Schakel, Oranjelaan 10 in Nijkerk. 

Deze kennismiddag gaat in op hoe de akkerbouw kan inspelen op klimaatverandering. Inzichten vanuit de PPS Klimaatadaptatie Open Teelten worden gecombineerd met ervaringen uit de praktijk en het perspectief vanuit het beleid. In de workshops is volop ruimte voor interactie en kennisdeling.


Adviseurs, akkerbouwers, beleidsmakers en onderzoekers die bezig zijn met klimaatadaptatie in open teelten zijn van harte uitgenodigd voor deze kennismiddag. Dit evenement is gratis, maar vooraf aanmelden is verplicht. Aanmelden kan via www.event.wur.nl./

Programma

André Hoogendijk en Herman Schoorlemmer openen de middag. Sprekers zijn onder meer: Jeroen Veraart, Daan Verstand, Klaas Schenk en Sabine Pronk.

Diverse workshops

Risico's en kansen van klimaatverandering met Daan Verstand en Peter van Veelen; Veranderende uitdagingen in de pootaardappelteelt met Carina Rietema en Hendrik Boekhoud; Ondergrondverdichting en suikerbietenteelt met Derk van Balen en Gerben Zijlstra; Effecten druppelirrigatie en beregening in aardappelen met Harm de Boer.


Terugkoppeling uit workshops aan de hand van 3 P's: wat gaat goed (Parel), waar lopen we tegenaan (Puzzel) en hoe gaan we hier in de toekomst mee om (Proposal)?


Reflectie en sluiting door André Hoogendijk.