Het team biedt klanten een 24/7 pechservice aan.
Het team biedt klanten een 24/7 pechservice aan. (Foto: aangeleverd)

Service van Wiba Bandenservice

Wiba begon in het pand aan de Zuid Zijperweg, waar nu bestratingsbedrijf Kieftenburg is gevestigd. In 1993 werd aan de Barsingerweg een hal gebouwd voor opslag van banden, velgen en ander materieel. Met de ingebruikname van een nieuwe hal (bijna duizend vierkante meter) verdubbelt de capaciteit in één klap. Later dit jaar komen ook een nieuw kantoor en kantine.

De ontwikkelingen in de agrarische sector gaan snel. Zo zijn er nu landbouwbanden die op een 40% lagere druk kunnen als een conventionele band, waardoor er minder bodemverdichting optreed.

Het bedrijf werkt in een straal van zo’n vijftig kilometer en kan op locatie monteren. Beschikt over de modernste elektronische apparatuur voor het uitlijnen van landbouwvoertuigen, ook voor de klant.

Wiba biedt 24/7 pechservice. Zelf in de regio, maar elders wordt gewerkt met collega bedrijven. Vooral tijdens zomerse piekmaanden is dat belangrijk.

Een andere troef is het vulkaniseren van banden voor landbouwvoertuigen. Een speciale techniek waarmee een defecte band snel gerepareerd wordt. Eigenaren van bedrijfswagens, campers en personenwagens kunnen bij het bedrijf terecht voor velgen, banden en accu’s. Ook het uitlijnen met de nieuwste 3D apparatuur kan zij uitvoeren. Voor caravans en aanhangers hebben zij de juiste velgen en banden en heeft de beschikking over www.agratyre.nl voor gebruikte landbouwbanden.

Wiba Bandenservice, Barsingerweg 39 in Wieringerwaard, tel. 0224-221207