Afbeelding
(Foto: )

KOOK open tijdens Nationale Kringloopdag

ALKMAAR - Zaterdag 2 oktober - tijdens Nationale Kringloopdag - zet KOOK haar deuren weer open. Bezoekers zijn van 10.00 tot 15.00 uur welkom in het pand aan Zijperstraat 36A in Alkmaar.  De opbrengst van de verkoop van tweedehands spullen, gaat elke maand naar een goed doel. 

Elke maand kiest de organisatie een nieuw maandproject. In oktober helpt KOOK bij de bouw van twee klaslokalen, vier latrines en een waterpomp voor de basisschool in Lamadji, Tsjaad. Tsjaad is een olieproducerend land, maar is toch één van de minst ontwikkelde landen ter wereld. De opkomst van Boko Haram heeft de situatie verder verslechterd. De bevolking lijdt aan de gevolgen van chronische ondervoeding door voedselonzekerheid. De mensen in het dorp Lamadji (in het zuidwesten van Tsjaad) zijn veelal ongeschoold en zonder hulp van buitenaf veroordeeld tot een uitzichtloos bestaan. Het dorp telt meer dan 300 kinderen. Er is een school, de paar lokalen worden gevormd door een aantal rieten matten, maar die zijn deels kapot gewaaid. De school heeft geen water en geen toilet. Kinderen van nomadische families moeten in de school overnachten, maar het is geen veilige plek voor hen. 

Wekelijks open

Naast de maandelijkse zaterdagverkoop, is de winkel wekelijks open op maandag en woensdag van 10.00 tot 15.00 uur. Bruikbare spullen kunnen tijdens openingstijden worden afgeleverd bij het KOOK-pand aan de Zijperstraat 36A. Spullen kunnen ook thuis worden opgehaald; bel dan 072 - 5117891 .