Natuurlijk spelen en leren in nieuwe tuin Kiddies.
Natuurlijk spelen en leren in nieuwe tuin Kiddies. (Foto: aangeleverd)

Spelen en leren in nieuwe tuin Kiddies

ALKMAAR - Een tuin waar alle kinderen kunnen spelen, ontdekken of samen kunnen planten, oogsten en opeten. Kiddies Buitenschool aan de Olympiaweg vierde donderdag 23 september een nieuwe mijlpaal: de oplevering van de nieuwe tuin. 

Vincent Thijssen, directeur Alkmaar Sport, verzorgde de opening. Alkmaar Sport en Kiddies kennen elkaar inmiddels. Naast het sportakkoord voor de Avond4Daagse was er afgelopen zomervakantie een intensieve samenwerking voor het vakantieprogramma bij Kiddies en SKOA. Vincent Thijssen: "Met Alkmaar Sport proberen we niet alleen zoveel mogelijk mensen, kinderen, te laten sporten en bewegen, maar maken we ons ook hard voor goede voeding en een gezonde leefstijl. Dit zien wij weerspiegelt in de visie van Kiddies en SKOA waardoor wij een goede partner in elkaar hebben gevonden.”

Oogsten en opeten

Michelle van Nieuwenhoven, directeur Kiddies en operationeel manager SKOA: "Belangrijk is dat het gaat om natuurlijk spelen en leren. Een rijk aangelegde tuin met een diversiteit aan planten en groenten, elke dag buiten spelen, ontdekken en samen planten, oogsten en opeten. Dit is de eerste BSO tuin in onze nieuwe stijl. Een mijlpaal, maar ook een prachtig leerproces voor de tuinen van onze andere BSO's en de buitenruimtes van scholen. Met deze tuin laten we zien altijd in beweging te blijven.”