Het recreatiezaalvoetbal gaat weer van start.
Het recreatiezaalvoetbal gaat weer van start. (Foto: Archief)

Recreatievoetbal gaat weer van start

Sport

HEERHUGOWAARD - De recreatiezaalvoetbalcompetitie gaat woensdag 1 september weer van start. “Na een teleurstellend voetbalseizoen, waarin we weinig hebben kunnen voetballen, vestigen we onze hoop op een nieuw seizoen”, aldus het bestuur. “We openen die woensdag met de C poule om 19.00 uur in de Deimoshal. Wij hopen op een sportief competitieverloop, waarin het tot de laatste wedstrijdavond spannend is.”

Het wedstrijdsecretariaat is druk bezig geweest met het samenstellen van het wedstrijdprogramma. Met name de invulling van de C- en D-poule waren lastig, en niet alleen omdat twee teams gestopt zijn. “Op basis van slechts een paar gespeelde wedstrijdronden de promotie-degradatieregeling hanteren vond we als bestuur niet reëel. Na contact met diverse teams én het aanvullen met nieuwe teams van de wachtlijst heeft het wedstrijdsecretariaat uiteindelijk een nieuwe poule-indeling kunnen maken. Om na een lange pauze binnen de Covid-19 regels eindelijk weer te kunnen beginnen met zaalvoetballen hebben we een coronaprotocol opgesteld volgens de richtlijnen van het RIVM, NOC*NSF, KNVB en onze verhuurder Heerhugowaard Sport NV. Dit protocol moeten we strikt handhaven om te zorgen dat we veilig met elkaar kunnen (blijven) sporten.” Het protocol is te downloaden via recreatievoetbal.nl/documentlijst.

Vrijwilligers en sponsors

Zonder steun van vrijwilligers en sponsors kan de recreatievoetbalcompetitie niet voortbestaan. Vanwege Covid-19 heeft het bestuur besloten om ook voor de sponsors een coulanceregeling te treffen. Ze zijn allemaal weer sponsor van het seizoen 2021-2022. “Wij danken dat onze hoofdsponsors L’Arcade Administratiekantoor, Jos Kamp Assurantiën, Rodi Media en Deza kozijnen ook het komende seizoen hun naam verbinden aan onze vier poules. Banosol is de sponsor van de bekercompetitie en Joosten Staalbouw heeft zich opnieuw verbonden aan de Topscorerstrofee. Ook onze balsponsors zijn we zeer dankbaar. Alleen door de ondersteuning en de aanzienlijke bijdragen van onze vrijwilligers, de scheidsrechters, officials, de sporthalbeheerders en de mensen in de horeca kunnen we deze 37e competitie ronde tot een goed einde brengen. Onze dank en waardering gaat ook uit naar deze mensen!”

Volg de competitie via www.recreatievoetbal.nl