Kirsten laat wethouder John Does (l) haar op het lied 'Oceaan' van Racoon geïnspireerde kunstwerk zien.
Kirsten laat wethouder John Does (l) haar op het lied 'Oceaan' van Racoon geïnspireerde kunstwerk zien. (Foto: Vincent de Vries)

Bijzondere kunstwerken tijdens pop-up expositie Esdégé-Reigersdaal

Algemeen

HEERHUGOWAARD - Eigenlijk zouden ze hun kunstwerken vertonen tijdens het Mixtream Festival in het Rosariumpark, maar omdat dat evenement werd afgelast werd de expositie van werken gemaakt door bewoners en cliënten van Esdégé-Reigersdaal verplaatst naar De Waardergolf. Tijdens een twee uur durende pop-uptentoonstelling konden belangstellenden woensdagmiddag 25 augustus met eigen ogen zien hoeveel artistiek talent er op de locaties Waardergolf en De Draai rondloopt. 

De kunstwerken waren bedoeld om het festivalterrein van Mixtream sfeervol aan te kleden en ze passen dan ook allemaal binnen het thema ‘Muziek’. Zo hadden de cliënten lampen gemaakt van elpees en waren er kunstwerken waar beroemde artiesten als David Bowie en Madonna de inspiratiebron voor waren. Soms zaten er bijzondere, persoonlijke verhalen achter de werken. Zo vertelde Kirsten aan wethouder John Does, die aanwezig was om de expositie te openen, het verhaal achter haar schilderwerk. Haar inspiratiebron is het nummer ‘Oceaan’ van de Zeeuwse band Racoon. Kirsten heeft spasmes en elke keer als ze down is, draait ze dit liedje om zichzelf weer op te vrolijken. Tijdens de expositie zong ze het lied luidkeels mee.

Live muziek

Overigens was er nog meer live muziek te horen, van onder anderen zangeres Janina en Hobbol Backawall. Dat Mixtream niet doorging was een grote teleurstelling voor de kunstenaars, die ernaar uitkeken hun werk te laten zien aan de vele bezoekers van het muziekfestijn. De pop-uptentoonstelling as een kleine pleister op de wonde.