Kinderen van start tijdens de Kidsrun van de Heerhugowaard cityrun 2019.
Kinderen van start tijdens de Kidsrun van de Heerhugowaard cityrun 2019. (Foto: Vincent de Vries/Rodi Media)

Cityrun gaat door in versoberde vorm

Vervolg van de voorpagina

Lopers gaan na hun prestatie dus zo snel mogelijk weer naar huis. De organisatie heeft al beloofd om, als alles weer kan en mag, van het evenement weer een groot feest te maken. 'Hopelijk is dat volgend jaar al!'

Ook Kidsrun en Businessrun

Gelukkig hoefde niet alles te worden aangepast voor de editie van 2021. De Cityrun kent nog steeds drie onderdelen: de Blosse Kidsrun over 0,6 of 1,1 kilometer, de 'gewone' Rabobank Cityrun over vijf of tien kilometer en de Rodi Businessrun over vijf of tien kilometer. 

Goede doelen

Wat ook gebleven is, is dat het inschrijfgeld opnieuw ten goede komt aan twee goede doelen. Dit jaar is gekozen voor Logeerpret en Kop-Zorg. 'Kop-Zorg helpt kinderen en jongvolwassenen met psychosociale problemen zoals autisme. Wij gaan bijdragen aan een crossfitkooi voor de cliĆ«nten van Kop-Zorg. Logeerpret biedt kinderen van nul tot achttien jaar die traumatische gebeurtenissen hebben meegemaakt en daardoor hechtings- en gedragsstoornissen ervaren een veilige leefomgeving. Wie zich inschrijft kan ervoor kiezen een extra donatie te doen voor deze goede doelen. Zo maak je de wereld voor een ander een klein beetje mooier en ben je tegelijk sportief bezig!' Ga voor meer informatie over deze goede doelen naar www.kop-zorg.nl en www.logeerpret.nl. 

Doe mee

De Heerhugowaard Cityrun by Night wordt vrijdag 3 september gehouden; de eerste lopers (Kidsrun over 0,6 kilometer) gaan om 18.15 uur van start vanaf het Coolplein. De eerste deelnemers aan de Cityrun vertrekken om 19.45 uur. Inschrijven kan nog steeds! Ga naar www.

heerhugowaardcityrun.nl.