Zwieren en zwaaien op nazomerijs.
Zwieren en zwaaien op nazomerijs. (Foto: B.W. van de Peppel)

Leer schoonrijden op nazomerijs

ALKMAAR - In samenwerking met Alkmaar Sport organiseert de schoonrijdersgroep Alkmaar, onderdeel van de Landelijke Vereniging van Schoonrijders en lid van de KNSB, komende maand vier middagen schoonrijden op het nazomerijs van ijsbaan De Meent.

Speciaal vanwege het 75-jarig bestaan van de LVS zijn er in september vier woensdagmiddagen gereserveerd voor het schoonrijden. "Gevorderde en beginnende schoonrijders kunnen op dit speciale uur, individueel, in paren of in een groep aan de stok, komen schaatsen", vertelt Mart Kuiper namens de LVS. Bij het schoonrijden wordt met specifieke schoonrijdersslag geschaatst. "Dat geeft een zwevend gevoel, waarbij je van links naar rechts op de schaats over het ijs glijdt", legt Mart uit. "Schoonrijden is een goede basis om technisch perfect te leren schaatsen. Een echte traditionele sport, geschikt voor de jeugd en volwassenen van alle leeftijden."

Maak kennis met schoonrijden

Belangstellenden zijn welkom op woensdag 1, 8, 15 en 22 september van 13.15 tot 14.15 uur. Van 11.00 tot 13.00 uur is er seniorenschaatsen. Vooraf mag men alvast op deze recreatieve uren rondjes gaan schaatsen. Tijdens de uren voor het schoonrijden is begeleiding aanwezig voor technische aanwijzingen. Neem eigen schoonrijdschaatsen mee of leen ze gratis bij de ijsbaan (graag vooraf schoenmaat doorgeven). Kosten voor deelname zijn gelijk aan de standaard entreeprijzen voor de ijsbaan. De tarieven staan op www.demeentalkmaar.nl. Meer weten? Bel of app Mart via 06-51429174. Aanmelden voor het schoonrijden op nazomerijs kan via alkmaar@schoonrijden.nu.