Samen leren het zelf te doen.
Samen leren het zelf te doen. (Foto: aangeleverd)

Samen leren het zelf te doen!

ALKMAAR - De 1e Montessorischool Alkmaar is onderdeel van Allente en u vindt deze locatie vlakbij De Mare aan het Arkplein.

Montessorischool Alkmaar

Op de Montessorischool wordt er gewerkt volgens de ideeën van Maria Montessori. Haar Montessorimethode is oud en beproefd, maar is wellicht actueler dan ooit. Montessorikinderen doen het goed in onze ingewikkelde maatschappij. Zij zijn zelfbewust en breed gevormd. De kinderen werken met het speciaal ontwikkelde Montessorimateriaal, werken in groepen met verschillende leeftijden en krijgen voor een belangrijk deel individueel onderwijs. Tijdens het dagelijkse werken in de groep wordt tegemoet gekomen aan de spontane belangstelling en de kinderen kiezen hun eigen werk. In principe kunnen ze zelf bepalen wanneer en hoelang ze met bepaalde werkjes bezig willen zijn. Uiteraard bewaakt de leid(st)er dit proces en zorgt ervoor dat alle vakken op voldoende en evenredige wijze aan bod komen. Met het Montessorimateriaal zien kinderen concreet hoe een bepaalde strategie of vaardigheid werkt, voordat zij dit abstract kunnen toepassen. Jarenlange ervaring leert dat het kinderen stimuleert en hen de gelegenheid geeft langere tijd zelfstandig en geconcentreerd te oefenen. Onze school is een kleine gezellige school. Jong en oud kennen elkaar. En ook bij peuteropvang De Peuterklas worden kinderen van 2-4 jaar al volgens deze methode voorbereid op het Montessori basisonderwijs. Nieuwsgierig geworden naar deze school? Maak een afspraak om te komen kijken!

1e Montessorischool Alkmaar, Arkplein 123-124, 1826 DM Alkmaar, 072-5610961, 1emontessorischool@allente.nl, www.montessorischool-alk.nl