Kies jij voor een videoboodschap voor je nabestaanden?
Kies jij voor een videoboodschap voor je nabestaanden? (Foto: Pexels)

Videoboodschap voor je nabestaanden

REGIO – Met een afscheidsspeech kunnen nabestaanden hun laatste woorden tot jou richten. Maar hoe mooi is het als je vóór je zelf komt te overlijden, nog een videoboodschap kunt maken? Om je nabestaanden te vertellen wat ze voor jóú hebben betekend?

Hoe wil jij herinnerd worden?

Over het algemeen moeten nabestaanden het doen met foto’s, die in een diashow op je uitvaart kunnen worden getoond. Beeldmateriaal wordt doorgaans na iemands overlijden bij elkaar gezocht, maar misschien houd jij wel liever zelf de regie?


Zeker als je bijvoorbeeld langdurig ziek bent en weet dat het einde nadert (maar ook als je nog kerngezond bent, maar liever wel graag dingen vast goed geregeld hebt), kun je ervoor kiezen een videoboodschap te maken.

Jouw videoboodschap

Wat je daarin kwijt wilt en hoe jij dus wilt dat mensen zich je herinneren, dat is helemaal aan jou.


Misschien zijn er één of twee familieleden in het specifiek waar je veel steun aan hebt gehad de afgelopen tijd? Of wil je je richten tot iedereen die belangrijk voor je is geweest? Een persoonlijke boodschap kan voor jouw nabestaanden enorm veel betekenen. Of ben jij meer iemand die vooral de luchtige dingen in het leven benadrukt? Misschien wil je wel een lied zingen, of verwerk je jouw typische humor in de videoboodschap.

Hulp bij het maken

Voel je wel iets voor het maken van een videoboodschap voor de mensen die jij straks achterlaat? Natuurlijk kun je deze zelf opnemen, maar er bestaan ook professionals die je graag hierbij helpen. Via internet zijn er diversen te vinden.