Langestraat 20.
Langestraat 20.

Nominaties Puienprijs 2021: deze week ‘Zakelijke panden nieuw´

ALKMAAR - De nominaties voor de zestiende Puienprijs van de Historische Vereniging Alkmaar (HVA) zijn bekend. De genomineerde puien worden dagelijks separaat in de spotlights gezet op de Facebookpagina Rodi Alkmaar en op vrijdag volgt in deze krant gezamenlijk getoond in een overzicht. Deze week de de categorie ‘Zakelijke panden nieuw’. De winnaars worden 17 november bekendgemaakt op de Puienprijsavond in Wijkcentrum Overdie. Publiek kan via de publieksprijs meedoen. Welke pui vind jij het mooist? Stem via: www.hvaalkmaar.nl.

De winnaars worden 17 november bekendgemaakt op de Puienprijsavond

Boterstraat 15

Dit pand is geheel opnieuw met een extra bouwlaag opgetrokken. Het is niet meer primair een winkelpand, maar er zijn drie etages met een woning. In de portiek is op een slimme wijze ook de entree voor de woningen ontworpen.

Boterstraat 24

Ook dit pand - nu Saipin Welness - heeft een geheel nieuwe gevel. De ontsluiting van de bovenwoning is in de pui verwerkt. Het pand heeft een topgevel met mansardekap.

Langestraat 20

Dit is oude locatie van ‘Intertoys’, maar inmiddels heeft Van Delft zijn intrek genomen. Zowel pui als gevel hebben een kwaliteitsslag ondergaan. De pui is hoger geworden en straalt meer kwaliteit uit. 


In de bovengevel zijn de kunststof kozijnen verwijderd en zijn nieuwe houten kozijnen geïnspireerd op de oorspronkelijke kozijnen geplaatst.

Langestraat 50 

Dit pand - nu Pandora - heeft na de periode dat de Boekenvoordeelshop hier gevestigd was een nieuwe pui gekregen en de bovenramen met glas en lood en luiken zijn hersteld.

Mient 27 

Ook in dit pand (nu Zanzz) was de opgave dat er een aparte buitendeur voor de bovenwoningen gecreëerd moest worden.

Door dit ook in glas uit te voeren en door de slanke detaillering is men hier op een subtiele wijze in geslaagd.

Langestraat 50
Boterstraat 15.
Mient 27.
Boterstraat 24.
Langestraat 20