Bij de PizzaKeet zijn alle ingrediënten net zo biologisch als heerlijk.
Bij de PizzaKeet zijn alle ingrediënten net zo biologisch als heerlijk. Foto: aangeleverd

Foodtrucks veroveren Alkmaarse ijsbaan

Algemeen

ALKMAAR - Foodtrucks veroveren vrijdag 27, zaterdag 28 en zondag 29 augustus IJsbaan de Meent. Tijdens ‘Smaakmakend Festival’ kun je op de betonnen baan genieten van lokale en exotische lekkernijen. 

Het eten op Smaakmakend Festival varieert van hamburgers tot hotdogs, en van vegetarische tot Surinaamse, Thaise en Indonesische gerechten. 

Naast de foodtrucks is er op zaterdag en zondag is ook een Ibiza-markt, een braderie en sportactiviteiten voor kinderen. De toegang tot het festival is gratis. Doordat de anderhalve meter-maatregel wordt gehanteerd is testen niet nodig. Het programma bestaat vrijdagavond uit een smaakmakende dinnershow. Zanger Johnny Rosenberg loopt langs de tafels en zingt onder meer nummers van Michael Bublé en Frank Sinatra. Op de andere dagen nemen zangers Mike Peterson en Ruud Versteeg het stokje van hem over. Zaterdag en zondag is er daarnaast van alles te doen voor jong en oud. Zo regelt Alkmaar Sport springkussens, stormbanen en voetbal. Alle kinderactiviteiten zijn gratis.

Levende jukebox

De muziek wordt verzorgd door ‘De Singeltjesklubb’, een levende jukebox waar bezoekers zelf kunnen neuzen tussen de bakken met alle genres muziek. Een dj doet de rest.  

Het festival is vrijdag van 17:00 tot en met 23:30 uur geopend, zaterdag van 13:00 tot en met 23:30 uur en zondag van 13:00 tot en met 22:00 uur.


Waar in de winter ijs ligt, staan nu de foodtrucks van Smaakmakend Festival. Foto: aangeleverd