Duizendpoot Michel Duijves brengt een multidisciplinair kunstproject ten gehore.
Duizendpoot Michel Duijves brengt een multidisciplinair kunstproject ten gehore. (Foto: Joke Ningen)

Michel Duijves in Podiumcafé De Brouwerij

Algemeen

ALKMAAR - Klarinettist, basklarinettist, componist en fotograaf Michel Duijves speelt vrijdag 3 september in Podiumcafé De Brouwerij. Samen met het Upperworld Underworld Ensemble brengt hij zeven nieuwe composities. Deze stukken zijn onderdeel van het muzikaal kunstwerk ‘Return to Familiar Grounds’. 

Duijves heeft zich voor dit project laten inspireren door de Noord-Hollandse pleisterplaatsen waar hij heeft ge­woond. De door hem zelfgemaakte foto’s geven de woonplekken een extra dimensie. Evenals de gedichten van Elly Stolwijk, die deze ook voordraagt.

Kunstenaarsbestaan

Het leek Duijves mooi om in zijn zestigste levensjaar met de drie disciplines muziek, fotografie en dichtkunst het bestaan als kunstenaar te onderstrepen. Tegelijkertijd wilde hij zijn gevoel uitdrukken voor de zeven plekken waar hij heeft gewoond: Den Helder, Alkmaar, Bergen, nogmaals Alkmaar, Amsterdam, Halfweg en Heemstede. Eind oktober publiceerde Michel Duijves het boek Return to Familiar Grounds.

“Het was een verjaardagcadeautje aan mijzelf en een mooie aanleiding om de muzikanten met wie ik graag speel een plezier te doen. En uiteraard ook voor de mensen die mijn muziek al jaren volgen”, beschrijft Duijves de aanleiding van dit bijzondere project. In het Upperworld Underworld Ensemble speelt Corinne Moerbeek op de piano, Elly Stolwijk draagt gedichten voor, Frank Stolwijk bespeelt de sopraan- en tenorsax en Matthijs Tuijn wisselt zijn elektrische gitaar af met basgitaar. Al het werk is gebundeld in een mooi vormgegeven boek met cd, dat op het podium in De Brouwerij zal worden gepresenteerd.

Vooraf reserveren

Podiumcafé de Brouwerij bevindt zich in Studio De Sociëteit aan het Luttik Oudorp 78. Een kaartje kost € 7,50 (liefst contant) en een plaats is te reserveren via studiodesocieteit@gmail.com. Vermelden bij reserveren: datum, aantal plaatsen, naam en telefoonnummer.