Internationale toppers komend dit weekend naar Alkmaar.
Internationale toppers komend dit weekend naar Alkmaar. (Foto: TiH!)

Internationale toppers naar Alkmaars padeltoernooi

ALKMAAR - Padeltoppers uit Spanje, Engeland, Duitsland, Oostenrijk, Polen, Italie en Nederland spelen in het weekend van 27 tot en met 29 augustus op het toernooi van Tennis & Padel Centrum Daalmeer. Het is de derde keer dat dit internationale padeltoernooi in Alkmaar georganiseerd wordt en de kaasstad is inmiddels een vertrouwde naam op de padeltoernooi-kalender.

Meerdere deelnemers komen uit Spanje, het mekka van Padel 

Toernooidirecteur Conrad Bel is bijzonder verheugd dat het toernooi, FIP Rise genaamd, een grote internationale belangstelling krijgt. "Het blijkt dat we in 2018 en 2019 iets goeds hebben neergezet”, zegt Bel. "We kijken dus vol verwachting en vertrouwen uit naar deze derde editie van dit topsportevenement in Alkmaar." 

'Antello staat te boek als favoriet voor dit toernooi'

Spaanse koppels

Spelerscoördinator Eric de Lange geeft aan dat er inmiddels een groot aantal toppers zich gemeld hebben. "We zijn zeer verheugd dat we onder meer bij de dames maar liefst twee Spaanse koppels hebben uit de top 70 van de wereld. Zeker als je in ogenschouw neemt dat de top 45 van de wereld niet aan dit soort toernooien mag meedoen. Hoogst geplaatste dame in het geheel is Noa Canovas, deze 17-jarige Spaanse is op dit moment nummer 52 van de wereld. Ook bij de mannen vinden we als 1e geplaatst een top 70 speler."

Adrian Blanco Antello is de nummer 61 van de wereld op dit moment en staat te boek als grote favoriet. Er doen maar liefst vijf Spaanse koppels mee, maar ook het Nederlandse topduo Meijer/Maarssen is in staat om goed tegenstand te bieden. De Lange: "Daarnaast zijn we zeer content met de deelname van Juan Antonio Magan, deze 14-jarige Spaanse jongen wordt beschouwd als één van de grote talenten in Spanje en is een top-10 speler in zijn leeftijdsklasse in Spanje, het mekka van Padel."

Alkmaar Open P250 toernooi

Naast het internationale toernooi FIP Rise wordt er bij Tennis en Padelcentrum Daalmeer gelijktijdig het Alkmaar Open P250 toernooi georganiseerd. Dit toernooi is een officieel KNLTB toernooi en kent spelers van diverse speelsterktes uit de wijde regio. 

Zaterdag 28 augustus worden van 09.00 tot 22.00 uur de selectiewedstrijden gespeeld. Waarna op zondag de halve finales dames en heren respectievelijk om 10.00 uur en 11.30 uur beginnen. De finale partijen vangen aan om 14.00 uur voor de dames en om 15.30 uur voor de heren. Entree is gratis. 

Kijkplezier

Beide toernooien bieden een groot Padel kijkplezier voor de naar verwachting grote aantallen toeschouwers. Food, drinks en entertainment zijn aanwezig. Daarnaast worden vanaf zaterdag alle wedstrijden live weergegeven via diverse Youtube-kanalen.