Kandidatenwerving bij Volt Alkmaar

ALKMAAR -  Volt Alkmaar is gestart met het werven van kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2022. 

Volt is opgericht in 2017 en heeft de ambitie om op alle politieke niveaus te werken aan een duurzamer, progressiever en socialer Europa. De partij heeft al zetels in het Europese en het Nederlandse parlement. Op lokaal niveau zijn er namens Volt diverse volksvertegenwoordigers gekozen in Duitsland, Italiƫ en Bulgarije. In Nederland zijn de lokale afdelingen inmiddels flink gegroeid, ook in Alkmaar. Vooral na de landelijke Tweede Kamerverkiezingen was er een exponentiele groei in het ledenaantal te zien, vertelt campagneleider Koen Bulthuis.

De afgelopen periode heeft Volt in Alkmaar inwoners gesproken en beleidsvoorstellen geschreven. De volgende stap is het samenstellen van een goede kandidatenlijst. Daarmee hoopt de politieke partij definitief mee te doen in gemeente Alkmaar, vertelt Bulthuis. "We zijn relatief nieuw, daarom moet er nog veel gebeuren. Aan onze beleidsvoorstellen wordt nog gewerkt, en we hebben nog geen netwerk zoals gevestigde namen dat hebben. Dat kan je als een nadeel zien, maar tegelijkertijd is dit een hele leuke en interessante fase. De beweging komt van onderaf. Onze partij is een zogenoemde grassroots movement: leden schrijven mee aan het beleid. Er is veel enthousiasme! En we hebben een frisse blik."

Bulthuis: "Volt brengt een nieuw en radicaal positief geluid in de politiek. De partij wil dat geluid nu ook in de gemeenteraad van Alkmaar laten horen." Sollicitaties zijn vanaf deze week welkom. Kandidaten moeten woonachtig zijn in Alkmaar en lid zijn van Volt. Midden november wordt de kandidatenlijst bekend gemaakt.