Rachel Smit van de OndernemersTuin toont de unit van duurzame timmerman Otto Rozing.
Rachel Smit van de OndernemersTuin toont de unit van duurzame timmerman Otto Rozing. (Foto: Vincent de Vries/vincentdevriesfoto.nl)

De OndernemersTuin breidt uit

ALKMAAR - Hey jij daar. Ben jij een (startende) ondernemer, eigenaar van een start-up of ben je al enige tijd goed op weg en wil je uitbreiden op een bijzondere locatie? Dan is OndernemersTuin echt wat voor jou, want die breidt namelijk uit met maar liefst 8.000 vierkante meter. 

Het pand grenst direct aan de botanische tuinen van medicijnfabrikant VSM die het complex dertig jaar gebruikte. Of je nou een alleen opslagruimte zoekt, je eigen atelier wil of 600 vierkante meter nodig hebt voor je dansschool? Kleine en grote ondernemers zijn welkom in OndernemersTuin en nagenoeg alle afmetingen zijn realiseerbaar.


"Het concept van De OndernemersTuin rollen we verder uit", zegt Nico Berger die samen met Jerry Breg eigenaar is van voormalige VSM op bedrijventerrein Beverkoog. "Wat we daar zien is bijzonder. Onder de aanwezige ondernemers heerst transparantie. Die zien elkaar, werken samen en zo ontstaan er mooie, nieuwe dingen. De groene omgeving van de VSM-tuinen - tegenwoordig Hortus Alkmaar - hebben we ook naar binnen gebracht. Zo lijkt de entree door de vele planten zelf wel een tuin en beneden is een vijver waar vissen vrolijk zwemmen. De uitstraling heeft een aantrekkingskracht op ondernemers op gebied van Health, Food, Sport, Innovation en Technology." In het grote aansluitende pand - dat nu gehuurd kan worden - ligt het accent meer op de grote en kleine maakindustrie, zegt Rachel Smit, accountmanager van OndernemersTuin. "Wat daar precies onder valt? Nou, wat ons betreft is dat ontzettend breed. Inmiddels hebben we een aantal kleinere units verhuurd. Zo werkt duurzame timmerman Otto Rozing alleen maar met gebruikte materialen en maakt daar nieuwe meubels van. Ook zit er een huurder die meetinstrumenten kan kalibreren en is er een ruimte voor Stichting Reïntegratiebureau Alkmaar, waar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt actief zijn. De maakindustrie is een ruim begrip. Denk bijvoorbeeld ook aan een magazijn voor sportbenodigdheden, biologische webwinkel of personal trainer. Zoek je echt iets groots? Beneden is nu een grote ruimte van 600 vierkante meter met een hoogte van zeven meter beschikbaar, ideaal voor opslag."

Maatwerk

De voormalige productieruimte van VSM sluit aan op het gebruikte deel van OndernemersTuin en beslaat maar liefst 8.000 vierkante meter. Hier kunnen ondernemers hun eigen plek creëren. "Het is nu onderverdeeld in grote ruimtes, maar eigenlijk is alles realiseerbaar en kunnen we maatwerk leveren.", vervolgt Rachel. "Prijzen beginnen met 60 euro voor opslag, 70 euro voor een werkplaats en 90 euro voor kantoorruimte. Prijzen zijn per m2 per jaar."

Wil jij ook werken in een inspirerende omgeving waar je samen met andere ondernemers begint aan een mooie toekomst? Kijk op www.deondernemerstuin.nl, mail info@deondernemerstuin.nl of bel Rachel Smit via 072-7630425.