Eigenaar van Genki Sushi & Wok in Zuid-Scharwoude is Wenqiang Chen.
Eigenaar van Genki Sushi & Wok in Zuid-Scharwoude is Wenqiang Chen. (Foto: Theo Annes)

Iedereen aan de sushi met Genki Sushi & Wok

LANGEDIJK - Het sushirestaurant is niet meer weg te denken uit het Nederlandse straatbeeld. Toen de Japanse specialiteit dertig jaar geleden voor het eerst in Nederland verscheen, was iedereen nog sceptisch. Veel Oostelijker dan het Chinese restaurant gingen we niet!

Tegenwoordig zijn er veel sushifans, ook in Langedijk! Eigenaar van Genki Sushi & Wok in Zuid-Scharwoude is Wenqiang Chen. "In het begin moesten Langedijkers nog even wennen. Maar nu heb ik drie bezorgers aan het werk die met de scooter en met de auto de verse sushi en wokmaaltijden bezorgen. Van Warmenhuizen tot Alkmaar Daalmeer en ook in Heerhugowaard bezorgen wij. En natuurlijk in heel Langedijk."

Alles van de menukaart is supervers, huisgemaakt én lekker. Maar populair zijn wel de sushiboxen met daarin diverse sushi. "Die verkopen we het meest. Onze klanten zijn van alle leeftijden. Veel kinderen vinden sushi ook lekker, en oudere mensen houden meer van de wokgerechten. De mensen in Langedijk zijn aardig en we krijgen veel complimenten over het goede eten." Binnenkort worden de populaire pokébowls toegevoegd aan het assortiment.

Meneer Cheng komt uit een horecafamilie. Hij leerde het vak in Chinees restaurant Happy Garden van zijn vader in Nieuwe Niedorp. Dat is nu van zijn broer, terwijl Wenqiang zich specialiseerde in sushi. "Omdat er al veel Chinese restaurants in deze omgeving zijn. Sushi restaurants nog niet." Met zijn gezin ging Cheng op zoek naar een geschikt pand, en kwam daarbij deze locatie aan de Dorpsstraat tegen. "Niet groot, maar precies groot genoeg voor take away!"

Genki Sushi & Wok, Dorpsstraat 494, Zuid-Scharwoude, tel. 0226-785482, www.genkisushi.nl. Woensdag t/m maandag geopend van 16.00 tot 20.30 uur. Bezorgtijden van 17.15 tot 20.00 uur.

Genki Sushi & Wok, Dorpsstraat 494, Zuid-Scharwoude, tel. 0226-785482, www.genkisushi.nl.