Afbeelding
(Foto: )

Hoe is het om Langedijker te zijn?

Toen ik vanuit Syrië naar Nederland kwam, heb ik Langedijk niet als gemeente gekozen maar ik hoorde dat het een mooi dorp is met lieve mensen.

Inderdaad vanaf de eerste dag voor ons in mijn huis verwelkomden de mensen in Langedijk mij op een of andere manier. Toen wij hier naartoe verhuisden in Noord-Scharwoude, hebben mijn buren veel geholpen met spullen voor mijn huis. Vrijwilligers in de bibliotheek hebben me geholpen om snel de taal te leren.

Later hielpen mensen mij om mijn boek te corrigeren. Ben Wansink heeft me geholpen om mijn column te corrigeren. Marry helpt mij met mijn artikelen te verbeteren. Marsha Bakker interviewde mij over mijn nieuwe onderneming. Zij zei: Je oogst wat je zaait. Na het artikel stelde Yvonne mij voor aan Chantels Mengelmoes om mij te helpen om een ruimte te huren waar ik mijn beslag kan mengen. Later stelde Chantel me voor aan Ed Jonker om mij te helpen om het meel te mengen in zijn bakkerij.

Ton Horseling appte mij ook om mij te helpen. Hij kreeg mijn naam van Marsha Bakker en hij wil iets voor mij betekenen. We hebben afgesproken dat ik twee zaterdagen bij de Traiteur kan komen bakken, na de coronaperiode. Mensen mogen dan langskomen om te proeven.

Jessica, een studente die in Zuid-Scharwoude woont, stuurde mij ook een e-mail met het aanbod om mij te helpen in mijn bedrijf. Rianne Dekker heeft me geholpen om vijf pakketten op één dag te verpakken. Rianne hield een pen vast en schreef op de stickers Zaatar, Muhammarah en drie zaden en ze zei: "Weet je Tasar, op een dag zullen we een cocktailparty houden en om deze dagen lachen." Weet je wat Rianne? Ik wil even pauzeren en genieten van dit gevoel van geluk en voldoening.

Ik heb mensen buiten Langedijk leen kennen die mij ook helpen. Anke, Cristina en Elsa werken er hard aan om mij te ondersteunen om mijn bedrijf professioneel te starten. Eerlijk gezegd: dit is de gouden periode in mijn leven. Het aantal aardige mensen dat zich met mij verbindt om me te helpen en mijn hart raken. Ik voel me thuis in Langedijk. Ik ben al aardig ingeburgerd.

Mijn jongens hopen dat we er nooit aan hoeven te denken om Langedijk te verlaten. Ik ben het volledig met hen eens.

Het is een zegen om in zo'n leuk dorp te wonen met zulke geweldige gulle mensen. Ik krijg er zo veel energie van dat er geen limiet zit aan mijn ambitie.

Ik heb het gevoel dat ik hier helemaal thuis hoor!