Op bezoek bij Imkerschool Oterleek.
Op bezoek bij Imkerschool Oterleek. (Foto: Pexels.com)

Op bezoek bij Imkerschool Oterleek

OTERLEEK - In het weekend van 10 en 11 juli opent Imkerschool Oterleek, in samenwerking met Zwirs Wijngaard, zijn deuren tijdens tijdens de vierde Landelijke Open Imkerijdag. Op deze dagen kan het publiek op diverse locaties een kijkje nemen in de wereld van de bijenhouderij. Enthousiaste beginnende en ervaren imkers vertellen over het fascinerende leven van de honingbij en demonstreren graag wat er komt kijken bij hun hobby.

Enthousiaste en ervaren imkers vertellen over de honingbij

Wat is er zoal te beleven? Bijenhouden is meer dan een bijenvolk met 40.000 – 50.000 bijen in een kast onderbrengen en verzorgen. Het betekent ook slingeren van de gewonnen honing, het vangen van of voorkomen van zwermen en inspelen op het weer en de natuur. Vers gewonnen honing is te proeven, er zijn rondleiding en bezoekers kunnen een kijkje nemen in de bijenkast. Veilig in een bijenpak merken bezoekers dat bijen helemaal niet eng zijn. Verder krijgen ze tips voor een bijvriendelijke tuin, zijn er activiteiten voor de kids en presentaties.

Wilde bijen

Door een gebrek aan bloemen lopen de aantallen van bijen terug. Daarom besteden imkers tijdens de Landelijke Open Imkerijdag ook aandacht aan de wilde bijen in Nederland. Ze geven voorlichting over het maken van bijenhotels en over wat geschikte bloemen zijn en waarom.

Informatie

Imkerschool / Zwirs Wijngaard is te vinden aan Groeneweg 1, Heerhugowaard (zijstraat Dorpstraat Oterleek). Meer informatie over de landelijke open imkerij dag is te vinden op www.bijenhouders.nl en www.imkerschool.nl