Zaterdag 10 juli twee speciale wandelingen in en rondom Alkmaar.
Zaterdag 10 juli twee speciale wandelingen in en rondom Alkmaar. (Foto: aangeleverd)

Sponsorloop voor kankeronderzoek

ALKMAAR - Lions Alkmaar, Alkmaar Sport, wandelvereniging Klaar mee-Loop mee en Stichting Fight Cancer houden zaterdag 10 juli twee speciale wandelingen in en rondom Alkmaar.

Deelnemers aan de wandeling werven fondsen voor kankeronderzoek door het bij onder andere familie en vrienden onder de aandacht te brengen. De opzet is kleinschalig en de geldende coronaregels worden in acht genomen. Men kan zich tot een week voor aanvang aanmelden om een eigen sponsorwervingspagina op te zetten. Deelnemers kunnen kiezen uit 12,5 en 25 km en betalen €15,- inschrijfgeld. Zij ontvangen bij de start een goedgevulde goodiebag. De inschrijfgelden gaan, door de inzet van lokale sponsoren, volledig naar het KWF. Voor bedrijven is het mogelijk een bedrijfssponsorpagina af te nemen en met een groepje medewerkers te lopen. Meer info is te vinden op de site van Lions Alkmaar.

Nieuwe vorm

De geworven fondsen worden gebruikt om baanbrekende kankeronderzoeken te steunen die door Fight cancer zijn geselecteerd, zoals onderzoek naar een nieuwe vorm van immunotherapie en onderzoek waarbij kunstmatige intelligentie wordt ingezet om borstkanker beter te diagnosticeren. Ook de afdeling Oncologie van de Noordwest Ziekenhuisgroep Alkmaar ondersteunt het initiatief.

Meer informatie en aanmelden: www.lionsalkmaar.nl/walk-to-fight-cancer