Afbeelding
Foto: aangeleverd

Vrij Zijn theater organiseert een Summerschool en Masterclasses

Algemeen

ALKMAAR - De enthousiaste artistieke leider van het theater, Anderson Farah, start in juli met 2 totaal verschillende workshops in het Vrij Zijn theater in Alkmaar. Daar wilden we meer van weten en gingen het gesprek met hem aan. Deze Braziliaanse creatieveling, die met Vrij Zijn al 20 eigen producties heeft opgevoerd en inmiddels ook de nodige filmrollen in Nederland heeft gespeeld, blijft flink aan de weg aan het timmeren. Voordat Anderson naar Nederland kwam, had hij al jarenlange ervaring opgedaan in grote theater en filmproducties in Duitsland, kortom een door de wol geverfde en ervaren acteur, regisseur en producent.

Summerschool

Vanaf 6 juli gaat de Summerschool voor de derde keer van start. Voor iedereen van jong tot oud is er een Summerschool ontwikkeld waarbij ervaring niet noodzakelijk is. Het bijzondere aan deze workshops is, aldus Anderson: ‘In 7 keer leren de deelnemers door middel van improvisatie oefeningen een script te ontwikkelen, de tekst te analyseren en te interpreteren om samen een toneelspektakel neer te zetten, dat gratis toegankelijk is voor familie, vrienden en bekenden. Er wordt begonnen in 3 groepen, kids, teens en volwassenen, die aan het einde samen gaan werken om er één voorstelling van te maken. Juist die wisselwerking tussen alle leeftijden maakt het heel bijzonder. Het leuke is ook dat mensen mee kunnen doen die helemaal niet willen acteren, maar willen werken aan hun eigen ontwikkeling en zelf beeld. Ze leren letterlijk grenzen te verleggen.’

Masterclasses

‘Geheel nieuw dit jaar zijn masterclasses vervolgt Anderson. Deze serie van 10 workshops heb ik ontwikkeld voor acteurs en actrices vanaf 15 jaar met acteerervaring. Om de deelnemers voor te bereiden hun kennis en ervaring over te gaan dragen aan bijvoorbeeld kinderen en teenagers als ze dat zouden willen. Ook om verdieping in hun skills te krijgen, zodat zij bijv. een hoofdrol in een Vrij Zijn productie of op theaterfestivals kunnen bemachtigen, als ze auditie willen doen bij andere gezelschappen of een acteer opleiding willen gaan volgen en hun aanwezige kennis en ervaring willen uitbreiden. Er wordt dieper ingegaan op het ‘inleven in’ en ‘beleven van ‘ een rol. Ze leren ook experimenteren met geregisseerde hyperrealiteit, absurd en fysiek theater, kortom het wordt zeer uitdagend en om de juiste begeleiding te kunnen geven is er slechts plek voor 6 deelnemers’ besluit Anderson. 

Wil je je aanmelden of meer informatie? Mail naar: kassa@vrijzijntheater.nl

Afbeelding