Maarten Bruin hield zijn spreekbeurt over he Langedijer Nieuwsblad.
Maarten Bruin hield zijn spreekbeurt over he Langedijer Nieuwsblad. (Foto: aangeleverd)

Spreekbeurt over het Langedijkertje

OUDKARSPEL - Toen juf Mariska de kinderen van groep 7/8 van het IKC Oudkarspel aankondigde dat de spreekbeurten eraan kwamen en dat er voor een écht interessant onderwerp moest worden gekozen, twijfelde Maarten Bruin geen moment: ik houd mijn spreekbeurt over het Langedijker Nieuwsblad!

Na urenlang oefenen en voorbereiden was het donderdag 25 maart zo ver. Maarten (9) hield zijn verhaal naar aanleiding van een mooie Powerpointpresentatie op het Digibord die hij helemaal zelf had gemaakt. Onderwerpen van de spreekbeurt waren: wie maakt de krant (de redacteur), wie drukt de krant (de drukkerij van Rodi Media in Diemen, met een heel cool filmpje erbij om te laten zien hoe dat in zijn werk gaat), wie bezorgt de krant (zijn broer Stijn bijvoorbeeld) en wie leest de krant.

Informatie haalde hij bij zijn moeder vandaan, die 'heel toevallig' de redacteur van het Langedijker Nieuwsblad is, maar ook op internet was er heel wat te vinden.

De hoofdstukken bedacht hij helemaal zelf, en de interviews met de redacteur en de bezorger ook. De spreekbeurt ging super en aan het einde van zijn verhaal hield hij nog een quiz om te controleren of iedereen wel had opgelet.

Maarten kreeg een dik applaus van zijn klasgenoten en was zelf ook behoorlijk tevreden. En vandaag (vrijdag) staat hij zelfs met zijn spreekbeurt in de krant. Hoe leuk is dat!