Zondag is er een graffitiworkshop op de werf van Bijvoet in Broek op Langedijk.
Zondag is er een graffitiworkshop op de werf van Bijvoet in Broek op Langedijk. (Foto: pixabay)

Graffiti en fikkie stoken op sloopterrein ‘Broekerwerf’

DIJK EN WAARD - Op het terrein van Broekerwerf Bijvoet & Zn. in Broek op Langedijk vindt zondag 28 maart een activiteitendag plaats, bedacht door de Heerhugowaardse Siona Oosterkamp, die de organisatie JIJ Hoort Erbij (voorheen You-Ontmoeten) voor eenzame jongeren heeft opgericht. Dit is een evenement in het kader van het project Jeugd aan Zet.

Hier brengt ze op laagdrempelige wijze jongeren die een gevoel van eenzaamheid ervaren met elkaar in contact, onder meer door activiteiten te organiseren.

Positief denken

Waaronder dus deze dag vol activiteiten! Frank Bijvoet vertelt: "Siona heeft een graffiti-workshop bedacht en vanuit haar netwerk zat deze in no time vol. Ze had daarvoor een geschikte ruimte nodig, en laat onze werf nu net leegstaan? We hebben zondag plek voor twintig mensen, meer kan niet vanwege de coronamaatregelen, en alle plekken zijn al vergeven. Maar deze twintig toppers gaan een prachtige dag beleven."

Kampvuur

Scouting Martinusgroep Langedijk sloot zich aan en gaat de deelnemers leren een fikkie te stoken zodat je voortaan een geweldig kampvuur kunt maken. Jennifer Simons van Supschool Cup of Sup komt deze dag ook belangeloos langs voor waterspelletjes en suples.

Wat kan er nog wel?

"De sloper van het terrein vond het in eerste instantie niks. Wat een toestanden op de grond die momenteel bouwrijp wordt gemaakt. Maar toen ik meer vertelde over het hoe en waarom, was ie 'om'. Nu mag er naar hartenlust gekladderd worden", lacht Frank. "Positief denken, daar gaat het om. Voorbij de mitsen en maren is er namelijk nog ontzettend veel wél mogelijk."