Buurtbemiddelaars begeleiden buren onder meer bij overlast.
Buurtbemiddelaars begeleiden buren onder meer bij overlast. (Foto: stock.adobe.com)

Nieuwe buurtbemiddelaars gezocht

Algemeen

ALKMAAR - De Bemiddelingskamer heeft in 2022 ruimte voor nieuwe enthousiaste bemiddelaars. Buurtbemiddeling - actief in Alkmaar, Bergen, Uitgeest, Castricum, Heiloo, Heerhugowaard, Koggenland en Opmeer - is nuttig, boeiend en afwisselend vrijwilligerswerk met als doel herstel van communicatie.

Doel: herstel van communincatie

Voordat bemiddelaars aan de slag gaan, volgen ze kosteloos een driedaagse training. De eerste twee dagen volgen kort op elkaar. Ze leren dan de methode van buurtbemiddeling toe te passen en oefenen de fijne kneepjes van het communiceren. Buurtbemiddelaars gaan altijd met z’n tweeën op pad. Als beginnend bemiddelaar ga je eerst samen met een ervaren bemiddelaar mee. Na ongeveer een half jaar vindt de derde en laatste dag van de training plaats.

Team

Het team bestaat uit 65 buurtbemiddelaars: mannen en vrouwen van diverse leeftijden en achtergronden. De vrijwilligers nemen regelmatig deel aan intervisiebijeenkomsten en verdiepingstrainingen. Dit bevordert de samenwerking en draagt bij aan deskundigheid en ontwikkeling.

Wie zijn welkom? Mensen die goed contact maken met mensen en bereid zijn om zich onpartijdig op te stellen en vertrouwelijkheid te waarborgen. Belangstellenden kunnen contact opnemen met info@debemiddelingskamer.nl.

Meer informatie op www.debemiddelingskamer.nl of bel 06-24368153.