De buitenbaan van de Meent is open tijdens de lockdown.
De buitenbaan van de Meent is open tijdens de lockdown. (Foto: Renata Jansen)

Quality time met het hele gezin

ALKMAAR - Wat valt er in de kerstvakantie te beleven in regio Alkmaar? De redactie van Rodi Media geeft tips.

Vier tips op een rij

1. Schaatsen bij de Meent

Voor veel Alkmaarders een jaarlijkse traditie: schaatsen in de kerstvakantie! De ijsbaan is de meeste dagen open van 9.00 uur tot de avondklok, en op sommige dagen zelfs vanaf 7.30 uur. De ijshal is dicht, maar de half overdekte 400-meterbaan is open en staat garant voor een warm en fris gevoel tegelijk! 

2. Wandelen het Heilooƫrbos

De herfst en de winter doen het bos goed. De verschillende bomen en kleuren komen nu goed tot uiting. Wie tegen de schemering het bos opzoekt, kan bovendien de prachtige kerstboom op Landgoed Nijenburg aanschouwen. Deze grote boom is niet gekapt, maar is een vaste bewoner en is voor deze feestmaand versierd met vele ledlampjes die stralen tot middennacht. 

3. De duinen in

Trek er lekker op uit! Met rozige wangen is het daarna extra lekker om op de bank te ploffen en kerstmuziek te luisteren op Skyradio. In regio Alkmaar zijn tal van verassende wandelingen uitgezet vanaf de startpunten van Wandelnetwerk Noord-Holland. Op ieder startpunt staat een informatiebord, waarop de mooiste wandelroutes van 2 tot 12 km in de directe omgeving staan.

'Ook tijdens de lockdown blijkt er van alles mogelijk'


4. Online goochelshow 

'The virtual magic show' is een interactieve online show van 30 min. waarin deelnemers de meest onverklaarbare dingen meemaken vanuit hun huiskamer.Kariem van 'Tricks and Beats' is een van de vele Alkmaarse ondernemers die te vinden is via het platform www.bezorgeninalkmaar.nl waar ook tijdens de lockdown vanalles mogelijk blijkt.