Het bestuur van Stichting Petje Af.
Het bestuur van Stichting Petje Af. (Foto: aangeleverd)

Stichting Petje Af voor ontwikkeling kwetsbare kinderen

ALKMAAR - Stichting Petje Af komt naar Alkmaar. De organisatie is gericht op de ontwikkeling van kinderen uit kwetsbare gezinnen. 

Hier gaan ze werken aan een samenleving waarin alle kinderen gelijke kansen krijgen om hun talenten te ontwikkelen. Dit doet de stichting door een aanvullend ‘onderwijs’ programma op zondagen aan te bieden. Het bestuur van de nieuwe stichting bestaat uit een mix van ervaring uit het onderwijs, bedrijfsleven en politiek. Voorzitter Harry van Lieshout heeft meer dan 31 jaar ervaring als directeur in het onderwijs op verschillende basisscholen. Het overige bestuur bestaat uit Edwin Buijsman van Buijsman Belastingadviseurs, Diana Schram, schoolleider van RKBS Kardinaal de Jong, Elly Spanjaard, projectcoördinator bij SaKS en Inez Bozelie, raadslid van Groen Links Alkmaar. 

De stichting is 7 september officieel opgericht en houdt zich op dit moment bezig met een goede voorbereiding en zal in augustus 2022 echt starten. Petje Af Alkmaar is een initiatief gericht op Alkmaarse kinderen. Het bestuur ziet een dringende behoefte voor een dergelijk initiatief in Alkmaar. "In de verschillende wijken zien we kinderen uit kwetsbare gezinnen die zich optimaler kunnen ontwikkelen en meer kansen voor de toekomst verdienen”, aldus voorzitter Van Lieshout. Petje Af Alkmaar is onderdeel van een familie van inmiddels 35 afdelingen verspreidt over heel Nederland. Vanaf de start in 2006 is Petje Af op steeds meer plaatsen actief en in staat om een groeiend aantal kinderen te helpen zichzelf te ontwikkelen. De zelfstandige stichtingen vallen onder een landelijke koepelorganisatie die ondersteuning biedt.