Jaaroverzicht Alkmaars Nieuwsblad

Vervolg voorpagina


De oude chocoladefabriek schiet al aardig op en naast en achter Ringers komen hoge appartementencomplexen. Even verderop vordert project Dockside gestaag. 

Stationsgebieden

Ook bij de stationsgebieden staat veel te gebeuren, zowel bij Noord als het centraal station. Het stationsgebied bij het centraal station gaat volledig op de schop. Zo ontstaat er ruimte voor zo'n 1600 woningen, 40.000 m2 werkruimte en 23.000 m2 voor overige bestemmingen, zoals winkels, leisure en horeca. 

Wie het eindresultaat wil bewonderen, zal tien tot vijftien jaar geduld moeten hebben

In de plannen die het college dinsdag 1 juni presenteerde loopt de Helderseweg via een tunnel onder de sporen door en krijgt de Stationsweg een groene, parkachtige uitstraling. Wie het eindresultaat wil bewonderen, zal tien tot vijftien jaar geduld moeten hebben. 

Ministad

Wie de ontwikkelingen van station Noord wil meemaken, zal ook geduld moeten hebben. Reken op zo'n tien jaar, maar dan is er wel een ministad ontstaan, met zo'n 800 woningen én de Europese school die ingetekend staat op het braakliggend stuk grond aan de Hertog Aalbrechtweg, naast het Van der Meij College.