Nieuweling Amir Molkorai van FC Marlène is twee spelers van Scagha te slim af.
Nieuweling Amir Molkorai van FC Marlène is twee spelers van Scagha te slim af. (Foto: Sander Kaaij)

FC Marlène start oefenreeks met monsterscore

Sport

HEERHUGOWAARD - FC Marlène is de voorbereiding op het nieuwe seizoen voortvarend begonnen. De Heerhugowaardse zaalvoetbalclub walste vrijdag 6 augustus in de eerste oefenwedstrijd met grote cijfers over eerstedivisionist Scagha ‘66 heen. In de eerste wedstrijd sinds oktober, toen de competitie werd stilgelegd vanwege corona, werd het maar liefst 14-1.

Het tempo dat FC Marlène oplegde, lag voor Scagha veel te hoog. Man van de wedstrijd werd Younes Daari, die terugkeerde bij de club waar hij ooit zijn jeugdopleiding genoot. Bij de rust had hij al drie treffers gemaakt. de andere drie goals vóór rust kwamen van de voeten van Mo Attaibi, Martin van Eeuwijk en Amir Molkorai. Na de thee liep Marlène in rap tempo verder uit. Pas na 35 minuten spelen kon Scagha iets terugdoen, maar meer dan een eretreffer zat er voor de Schagense ploeg niet in. 

De 14-1 eindscore geeft de nieuwe trainer Jeroen de Groot, die het stokje overnam van Carlo van der Waals die nu technisch manager is, veel vertrouwen. FC Marlène speelt de komende weken nog een aantal oefenduels. Vrijdag 13 augustus gaan de Heerhugowaarders op bezoek bij Volendam, vrijdag 20 augustus komt HV Veerhuys naar Sporthal Waaardergolf en de oefenreeks wordt 10 september afgerond met een wedstrijd thuis tegen AGOVV.