Mariët (linksvoor) en Cees (rechtsvoor) in de 'feestbus' op weg naar het Eendenmuseum van Edwin Groen.
Mariët (linksvoor) en Cees (rechtsvoor) in de 'feestbus' op weg naar het Eendenmuseum van Edwin Groen. (Foto: Aangeleverd)

Vrouwenclub Esposa laat al het hele jaar wensen uitkomen

Algemeen

DE NOORD - Op initiatief van vrouwenclub Esposa stond afgelopen december een Wensboom op het Annaplein in De Noord. Wie wilde kon daar een wens inhangen. Aan het einde van het Wensboomweekend hingen er 153 ingevulde wensen in de boom. De dames van Esposa besloten om al die wensen gedurende heel 2021 in vervulling te laten gaan. En zo geschiedde. Al het hele jaar laten de dames van Esposa - met hulp van vele enthousiaste vrijwilligers - grote en kleine wensen voor inwoners van De Noord inkomen. Want, zo vinden ze, ‘mensen blij maken is het mooiste wat er is.’  

Mensen blij maken is het mooiste wat er is

Eén van die wensen, die van Mariët Ursem, kwam zondag 1 augustus uit. Sinds haar man Cees vorig jaar werd getroffen door een herseninfarct, staat hun leven in het teken van ziekte en herstel. Hoog tijd dus voor een verzetje voor het hele gezin! 

Spelersbus

Die zondagochtend stond de grote oranje spelersbus van Hugo Boys 1 voor de deur. Uitgezwaaid door hun buurtjes stapte het verraste echtpaar samen met hun kinderen in bij chauffeur Edwin Groen. Onderweg pikte de bus als extra verrassing het hele ‘nieuwjaarsclubje’ van het stel op. Uit de speakers van de bus klonk de hele weg lang een speciaal voor Cees samengestelde playlist. “Ik hoorde alleen maar mooie muziek, zelfs nog liedjes die mijn ouders vroeger speelden. Prachtig!”


De opvallende oranje spelersbus van Hugo Boys stond klaar om Cees en zijn gezelschap rond te rijden. - Foto: Aangeleverd

Lelijke eendjes

De reis ging naar het Eendenmuseum in Andijk, het ‘Mooiste museum van Nederland’, een paradijs vol ‘lelijke eendjes’ oftewel 2CV’s. Daar bestond het programma uit koffie met appelgebak, een schilderworkshop, een rondleiding door eigenaar Edwin Groen, een buffet van Ien’s kookservice en een optreden van een zangeres. Onderweg naar huis trakteerde de euforische Cees Ursem de hele bus op een ijsje. Het kon niet op deze dag, want de inzender van de wens, Mariët, werd zélf verrast met bon voor een schoonheidsbehandeling. Deze wens was weer voor haar in De Wensboom gehangen. Later die week zat Cees nog steeds met een grote glimlach op de bank. Zijn vrouw liet weten dat ze zeer geraakt waren door alles wat er die zondag voor ze georganiseerd was. “Cees vervulde tot zijn herseninfarct diverse taken voor Hugo Boys 1, daarom vonden we het zeer speciaal dat juist hún spelersbus ons vervoersmiddel was.”


Selectie

Ook komende kerst komt er weer een Wensboom te staan op het Annaplein. De uitvoering van álle wensen was echter eenmalig. Komend jaar wordt er een selectie van de te vervullen wensen gemaakt. Want wensen vervullen is dankbaar om te doen, maar het moet wel behapbaar blijven. Het initiatief van De Wensboom komt van vrouwenclub Esposa. Dit is een groep vrouwen uit De Noord die maandelijks samenkomt en waar verdieping en verrijking centraal staan. In het coronajaar hadden ze veel onlinebijeenkomsten, komend seizoen hopen ze elkaar weer vaker in levende lijve te kunnen ontmoeten. Er staan weer mooie sprekers op het programma, die ‘de Esposa’s’ ook komend jaar weer zullen inspireren. In de tussentijd zijn ze nog druk met het vervullen van de nog niet voltooide wensen. 

Meer weten over Esposa? Kijk dan op www.esposadenoord.nl.

CAROLA KEESOM

De spelersbus van Hugo Boys stond klaar om Cees en zijn gezelschap rond te rijden.