Columnisten zoals Wim kunnen het op hun buik schrijven.
Columnisten zoals Wim kunnen het op hun buik schrijven. (Foto: Aangeleverd)

Doekjes

Het gaat bijzonder goed in Nederland (zegt men), maar de woningzoekenden zien de onderste steen niet bovenkomen, de leraren kunnen hun klas niet meer overzien en ook de bananenhandel is de pisang. De tabakshandel is de sigaar en de bakker verdient geen droog brood meer. Hoe dan verder, want de herenmode is de das om gedaan, de textielhandel kreeg een doekje voor het bloeden en de verlichtingsindustrie ziet de toekomst donker in. Dan verder naar de scheepvaart, want daar moeten de bakens verzet worden en ook bij het botenverhuur werd de wind uit de zeilen genomen. Naar ik vernomen heb heeft de houthakker er het bijltje bij neergelegd. 


De kousenwinkels zien er geen gat meer in en de horlogemakers moeten de klok terugzetten. Hierdoor komen de kappers er kaal af en moeten de kleermakers er maar weer een mouw aan weten te passen. Met als gevolg dat de naaisters er niet zonder kleerscheuren van afkomen. 


Het blijkt dat de melkboer het water aan de lippen staat en de groentehandel heeft knollen voor citroenen verkocht. Daardoor worden de veehouders verder uitgemolken en zien de slagers er geen been meer in. Wat krijg je dan: de jagers zijn het haasje en de predikanten raken in de verdomhoek. De werkwilligen wordt het werk uit handen genomen en de zelfstandigen wordt hun vrijheid ontnomen. De humorist vergaat het lachen en als de geit verdronken is begint men de put te dempen. 

'De houthakker heeft het bijltje erbij neergelegd'

Gelukkig worden wij door onze politici goed voorgelicht of misschien ook wel opgelicht, want een afstand van anderhalve meter lijkt mij niet echt van toepassing. Misschien dat wij bij de volgende verkiezingen eens serieus gaan stemmen en dat men dan gaat doen wat er beloofd is voor de verkiezingen. Of is misschien de geloofwaardigheid in de Nederlandse Overheid voorgoed verdwenen?

Wim Admiraal